Gacek pisze:Tak tylko to dopiero poczatek a gdzie jeszcze cała reszta ?

.oliwa uszczelki , przy takiej generalce wypadało by łożyska powymieniać zapewnie standardowo po dotarciu sprzęgło poleci

olał bym części z aso mimo grubych zniżek to delikatna przesada z kosztami jak na takiego tłuka jakim jest xt

.Ale to moje zdanie

.
Twoje opinia jest pochopna i nieprzeliczona. Jest drogo, ale ciężko żeby było taniej.
Policz:
1. Wałek zdawczy - tylko oryginał występuje,
2. Korba - 34 mm jak pisałem wcześniej - tylko oryginał występuje, można kombinować z kupnem wału z 2KF i inną kobrą - wyjdzie w sumie ten sam koszt, ale nie wiesz na jaki wał trafisz,
3. Łańcuszek rozrządu - oryginał z upustem kosztuje 100 PLN, zamiennik DID - 290 PLN - więc dużo drożej,
4. Łożysko korbowodu i czop - 34 mm j.w. - tylko oryginał,
5. Tłok oryginał z pierścianiami i sworzniem - 580, zamiennik PROX - 500, TKRJ - 320 (różnica zniwelowana przez oryginalny łańcuch rozrządu).
6. Szlifierz, walarz i zaworarz:)) za darmo też nie robią.
Reszta i tak zamienniki.
Gdzie chcesz oszczędności szukać?
Chyba, że robimy "tylko nowy tłok i kita panie...." - wtedy tak. Ja chciałem przy jednym grzebaniu zrobić wszystko i wcześniej to policzyłem. Myślałem też nad innym silnikiem - wyszłoby ok. 2000 za w miarę wiarygodny.
Bez policzenia z "kartką i długopisem" bardzo łatwo mieć opinie, że można taniej.