film prywatnymallory pisze:Czytam uważnie i wnioski wyciągam:))) Moto jeszcze nie rozebrane. Wiosną chodziła tak: https://vimeo.com/126429227 ostatnio dym czarny i inny odgłos - teki metaliczny bardzo, więc decyzja o rozbiórce.
Remont Tenere 34L/55W
- fakir
- Po kostki w błocie
- Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ
Re: remont silnika tenere 1vj poznań
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
sorry - hasło: tenerefakir pisze:film prywatnymallory pisze:Czytam uważnie i wnioski wyciągam:))) Moto jeszcze nie rozebrane. Wiosną chodziła tak: https://vimeo.com/126429227 ostatnio dym czarny i inny odgłos - teki metaliczny bardzo, więc decyzja o rozbiórce.
Silnik wyciągnięty. Jeszcze nie rozebrany, ale widać już, że muszę szukać:
- nowego wałka zdawczego bo stary "podjechany" jest,
- nowego prawego krućca gaźnika.
Tutaj zdjęcia z dzisiaj - https://picasaweb.google.com/1100174312 ... 600Remont#
- nowego wałka zdawczego bo stary "podjechany" jest,
- nowego prawego krućca gaźnika.
Tutaj zdjęcia z dzisiaj - https://picasaweb.google.com/1100174312 ... 600Remont#
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
Krocce raczej bym wymienił parami. Dużo to nie kosztuje.
W kwestii formalnej. Foty w "google zdjęcia" ogląda się łatwiej. To taka nowsza wersja picassy z której można zaimportowac do tego.
W kwestii formalnej. Foty w "google zdjęcia" ogląda się łatwiej. To taka nowsza wersja picassy z której można zaimportowac do tego.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Ze "zdjęcia google" zdaje się, że nie da się linkować pojedynczych zdjęć, np. żeby wstawić je na forum - dlatego sam cały czas równolegle używam picasy (to samo pokazuje się w google plus).
Króćce, wałek itd... Jaki to jest w końcu model? 1VJ, czy 34L? To wiele zmienia przy doborze części.
Króćce, wałek itd... Jaki to jest w końcu model? 1VJ, czy 34L? To wiele zmienia przy doborze części.
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
Da się całe albumy jak i pojedyncze zdjęcia. Wybierasz, udostępnij i pobierz link.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Link do zdjęcia, ale nie samo zdjęcie do wstawienia pomiędzy znaczniki [ IMG ] Tzn. można dać prawym na muszy "kopiuj adres obrazka", ale link będzie zawijasem bez rozszerzenia JPG, a tego zazwyczaj forum nie interpretuje właściwie i obrazka nie wyświetla lub wywala błędem.Krzsiek pisze:Da się całe albumy jak i pojedyncze zdjęcia. Wybierasz, udostępnij i pobierz link.
Offtop nam się zrobił

- fakir
- Po kostki w błocie
Króćce kupuje się parami, więc wymienisz obydwa i masz spokój.
Widzę że jakieś inne gaźniki masz, a dokładniej ten podciśnieniowy, mój wygląda całkiem inaczej - nie ma tej dużej obudowy wokół membrany podciśnieniowej.
Regulator napięcia też inny, chyba że był zmieniany.
A co jest nie tak z wałkiem zdawczym? na zdjęciach wygląda spoko, albo czegoś nie zauważyłem.
Wiem że można zastosować wałek zdawczy od nowszej wersji gdzie są mniejsze i wytrzymalsze wypusty pod zębatkę.
W starszych były właśnie te duże wypusty i zębaka lubiła się rylotać na boki kiedy była zamontowana
Widzę że jakieś inne gaźniki masz, a dokładniej ten podciśnieniowy, mój wygląda całkiem inaczej - nie ma tej dużej obudowy wokół membrany podciśnieniowej.
A co jest nie tak z wałkiem zdawczym? na zdjęciach wygląda spoko, albo czegoś nie zauważyłem.
Wiem że można zastosować wałek zdawczy od nowszej wersji gdzie są mniejsze i wytrzymalsze wypusty pod zębatkę.
W starszych były właśnie te duże wypusty i zębaka lubiła się rylotać na boki kiedy była zamontowana
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Wałek "podjechany", tak na 2mm każdy ząb wyklepany. Na jednym zdjęciu to dobrze widać. Jeszcze by polatał, ale wymiana będzie.fakir pisze:Króćce kupuje się parami, więc wymienisz obydwa i masz spokój.
Jaki numer części tego nowszego wałka wchodzi zamiast tego?
- fakir
- Po kostki w błocie
mallory pisze:Wałek "podjechany", tak na 2mm każdy ząb wyklepany. Na jednym zdjęciu to dobrze widać. Jeszcze by polatał, ale wymiana będzie.fakir pisze:Króćce kupuje się parami, więc wymienisz obydwa i masz spokój.
Jaki numer części tego nowszego wałka wchodzi zamiast tego?
"10" na tym zdjęciu, to z wersji xt600e 3TB 97rok dla przykładu
http://www.megazip.net/zapchasti-dlya-m ... ansmission
Niech się wypowiedzą bardziej obeznani z tematem zamiany wałka zdawczego, zdaje mi się że coś było o tym na forum...
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré