duszek2611 pisze:Witam dzisiaj po złozeniu wszystkiego motor nie chciał odpalic ,jak juz sie udało chodził tylko na ssaniu , strzelał w gazniki;/ sprawdziłem poziom paliwa na wezyk i jest gdzies około 1/4 poziomu pływaka, wiec teraz jak ustawic ten poziom paliwa w komorze pływakowej? zrobiłem wszystko tak jak było napisane,ustawiłem pływak na 25 mm,ale paliwa jest za mało w komorze plywakowej,teraz krecic ta srubka od mieszanki? czy rozebrac znowu wszystko i doginac jakos pływak? dodam ze przed czyszczeniem tego filterka w srodku ta sruba co go trzyma była na maks wkrecona, wtedy poziom pływaka miał 23 mm..
po przeczyszczeniu filterka ustawiłem 25mm pływak ,ale ta srebrna sruba co go trzyma była wkrecona do połowy
śrubka która trzyma gniazdo zaworka powinna być wkręcona do końca,
śrubka od składu mieszanki wykręcona na 3-4obr
nie wiem jak mierzysz ten poziom paliwa bo nie bardzo rozumiem
jest gdzies około 1/4 poziomu pływaka
z tego co widzę to ustawianie pływaka na odwróconym gaźniku jest nic nie warte
poziom paliwa powinno mierzyć się na pracującym silniku, na wolnych obrotach, motocykl w pozycji pionowej - nie na kosie.
poziom powinien być 6-8mm poniżej krawędzi komory pływakowej
tak to powinno być ->
https://www.bikepics.com/pics/2014/03/2 ... 00-800.jpg
ściągnij sobie serwisówkę od yamahy tt600 - są te same gaźniki (różnica tylko w rozmiarach dysz i numerach iglic) ale ilustracje są o wiele czytelniejsze
teraz musisz zdemontować gaźnik i odgiąć blaszkę pływaka, sprawdź przed montażem gaźnika jak się napełnia komora pływaka, za pomocą butelki z benzyną i wężyka