Panowie jakich używacie " ustawień " położenia dla dźwigni biegów i hamulca aby wygodnie używać motocykla w pozycji stojącej i siedzącej ? ja nie umiem odnaleźć konsensusu

luzów to u mnie nie ma specjalnych w sumiemirecki pisze:Nie przejmuj się ja też mam niedoregulowane. Z biegami jako tako doszedłem do porozumienia ale do hamulca muszę nogę lekko przestawiać na stojąco, zwłaszcza że mam już trochę pokiereszowaną dźwignię i wąskie podnóżki. Z hamulcem powiem Ci jest jeszcze taka sprawa, że jak masz już wychełtaną dźwignię - w sensie oś i połączenie z cięgnem - to ci to powoduje automatycznie duży martwy skok pedału i słabe dawkowanie. Mi dochodziło do 10 cm skoku bez reakcji ale się wku***łem, zatulejowałem na nowo i dźwignie i ćięgno, wstawiłem nowe ciasne sforznie i teraz czubkiem buta smyram i jest efekt. A z ustawieniami to sprawa mocno indywidualna - zależy jaki but i jaki styl jazdy, jaka pozycja stopy itp. W każdym razie zawodowych setów z tego nie zrobisz - musisz kombinować pod siebie tymi dwiema śrubkami aż trafisz.
- wyspawaj sobie z nierdzewy jak cię drażni - lub zrób porządek z luzami pasowaniami typu bak stelaż itp itdgruby33 pisze:Ma ktoś jakąś radę na wycierającą się ramę z farby/lakieru po kanapą na wysokości kierowcy?
Bo jest cała wytarta, aż żywa stal jest. Malowałem już to 2 razy ale i tak po ok. 200-300km jest to samo. Nalepiłem też taką taśmę piankową budowlaną 0.5cm. Pomogło ale tylko na trochę dłużej bo po 1000km taśma się spłaszczyła i przetarła.....
U was też tak jest? Macie jakieś rady bo malowanie co 200km nie jest najciekawsze, a zostawienie tego też nie bo po paru dniach zaczyna rdzewieć.