TT600S

Pokaż innym swój motocykl!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Re: TT600S

Post autor: Pawlo »

Korzystając z odrobiny wolnego czasu i lipnej pogody siadłem do pucowania wahacza :D Na razie zrobiona jedna strona, zaraz zacznę drugą, a wszelkie zakamarki wykończę w niedługim czasie jak wyciągnę wahacz z moto - trzeba zobaczyć co boli kiwaczkę ;)
Napiszę tak, dopóki nie zobaczyłem efektu to podobał mi się wcześniejszy stan w stylu szczotkowanego aluminium :D
Fotki przed i po:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
MAĆKO
Lubiący błoto

Post autor: MAĆKO »

Dzisiaj widzialem SM Pawła i stwierdzam że jest bardzo fajnie zrobona:) Jeszcze raz gratuluje tetetki :tt600:
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Jest KTM 690 Duke & 1290

Tiaaa, fajnie zrobiona, bo więcej czasu spędza w garażu na naprawach i pucowaniu niż jeździ :klnie: Dzisiaj pół dnia walczyłem ze zwarciem, paliły się wszystkie światła na raz :shock: Przyczyna - złamany przewód masowy w głównej wiązce pod główką ramy :roll: I teraz znów - pękła przednia tarcza hamulcowa, kieta do wymiany i do tego wahacz się domaga :cry:
Ciekaw jestem czym mnie jeszcze zaskoczy ten sprzęt... :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Przychodzi kiedyś taki czas ze zaczyna się sprzęt sypać :) .Nie trzeba robić nawet remontu a na bieżące wymiany można sporo kasy utopić wystarczy napęd komplet gum ,klocków, oliwę wymienić i robi się kłopotliwa sumka ;) .Dlatego polecam szukać wszystkim okazji wcześniej a nie w chwili kiedy jesteśmy przyciśnięci musem zakupu .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Jest KTM 690 Duke & 1290

Gacek, opony, klocki itp. wlicza się zwyczajnie w koszta, ale np. w życiu bym nie przypuszczał, że pęknie mi tarcza :? Poza tym staram się być optymistą i zakładam, że nic się już nie zepsuje :) Przy okazji, dobrze ktoś kiedyś napisał na jakimś angielskim forumie, w wolnym tłumaczeniu: "Nie jestem pewien czy jestem biedny czy za dużo wydaje na swoje supermoto?" :lol:
Odnośnie pękniętej tarczy - rozebrałem dzisiaj przedni zacisk w celu kontroli czy to on nie jest winowajcą. Generalnie tylko jeden klocek był z jednej strony zużyty więcej o 0,3 mm, nie wiem czy ma to coś wspólnego :roll: Na wszelki wypadek wymieniłem zwykłe podkładki pod jarzmem na dokładne podkładki dystansowe i prowadnice przesmarowane litowym. Może już jutro przyjdzie pływająca tarcza Grosskopfa z łańcuchem RK i ogień ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Piekny
Po kostki w błocie
Motocykl: Yamaha TT600R 2001 5CH4

Post autor: Piekny »

I jak bawiłeś się z gaźnikami?
Ja właśnie wróciłem do opcji prawie pierwotnej :/
Pomijając kosmiczne spalanie oscylujące w 11L :o Nie potrafiłem ogarnąć gaźnika, cholernie się przelewała, była zbyt nieprecyzyjna i z zakrętach jazda przypominała czkawkę, fakt zbierała za sobą asfalt, ale przy dłuższej jeździe na jednostajnych obrotach robił się problem z zalewaniem.
Być moze jakiś szpec od gaźników by to wyregulował pod takie ustawienie ale ja dałem sobie spokój, czekam na nowy wydech i zobaczę czy tak nie będzie lepiej ;)
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Jest KTM 690 Duke & 1290

Piekny pisze:I jak bawiłeś się z gaźnikami?
Hah, właściwie miałem pisać do ciebie odnośnie wrażeń, bo miałem wątpliwości 8-) Spalanie? Hmm, bardzo przyzwoite - 5,5 l, pojeżdżę jeszcze do następnego tankowania to sprawdzę drugi raz. Czkawka - MASAKRA :mrgreen: Nie dawałem rady jechać za jakimkolwiek samochodem, przy bardzo małym otwarciu przepustnicy szarpało jak żydem :D Raz na "letnim" silniku po szybkim puszczeniu manetki i delikatnym odkręceniu poszła mi konkretna salwa strzałów, więc stwierdziłem, że musi być za ubogo. Podniosłem iglicę w podciśnieniowym o jeden ząbek, czyli podlałem trochę paliwka. Szarpanie nieco ustało (nie znikło całkiem), ale przede wszystkim przynajmniej na razie znikł mi problem z kichaniem przy przegazówkach, redukcjach itp. Postaram się wymienić jeszcze świecę, bo obecna już coś wcześniej świrowała, a w szufladzie irydówka siedzi i dalej potestuję. Zapewne też powrócę do pierwotnego ustawienia, ale przynajmniej w końcu będzie odpowiednia mieszanka, bo cały czas miałem białawą świecę na tym tłumiku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Pawlo przecież napisałem :roll: - ja nigdy w życiu nie zmieniałem obręczy co sezon a wypadało by :P - dobrze ze mam imadło w zasięgu i niewygórowane ambicje ;) .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Jest KTM 690 Duke & 1290

W sumie już ukończyłem moje dzieło, także się pochwalę. Taki ze mnie malarz:

Image

:tt600:
Obrazek
mazi
Administrator

Post autor: mazi »

Pawlo pisze:W sumie już ukończyłem moje dzieło, także się pochwalę. Taki ze mnie malarz:

Image

:tt600:
Swietne :goodjob:
---
Pozdrawiam
mazi
ODPOWIEDZ