moc
-
- Czyścioch
- Motocykl: xt600z 3aj
moc
witam,mam xt600z tenere typ 3aj rok 1988,wszedzie podaja ze maja 46km,a ja w dowodzie mam 29kw,wychodzi na to ze jest zdlawiona,gdzie szukac blokady,dodam ze napewno jest srobka blokujaca dodanie gazu na maksa,czy jak to odkrece bd ok czy jeszcze dysze?prosze o pomoc
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Re: moc
Realną moc należało by zmierzyć na hamowni robiąc pomiar na kole lub na wale - w zależności od stanu zużycia i podtypu motocykla może mieć rożne wartości oraz charakterystykę - to co wbite w dowodzie lub manuale podają to moim zdaniem podglądowy zarys .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
- niekoniecznie jeżeli zdemontujesz gaźnik to optycznie zauważysz na ile ci się otwiera przepustnica w pierwszej gardzieli i w drugiej .Przysłona podciśnieniowej gardzieli przy pewnej konfiguracji może przyjąć pozycję i ograniczać pełne otwarcie co bedzie powodowało efekt spadku prędkości w tej gardzieli a ta przełoży się na powstanie mniejszego podciśnienia wiec przepustnica opadnie ograniczając dopływ mieszanki .kprlsn pisze:zaciekawila mnie wlasnie ta blokada na gazniku,wychodzi na to ze jak ja odkrece to xtek wkreci sie wyzej??
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: KTM 690 SMC, YAMAHA XT 500E
Mam pytanie. A czy przepustnica podciśnieniowego gaźnika (przy prawidłowej regulacji) powinna przy daniu gazu na maksa ustawiać się poziomo? Mojej trochę brakuje do tego. Też zastanawiam się czy są blokady, bo w dowodzie jest 25kW (moto z niemiec).
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Z tego co pamiętam, u mnie była na poziomo. Jeśli nie masz, to albo masz zużyty wałek na popychaczu przepustnicy (mowa o tym mechanizmie pomiędzy gaźnikami), albo na prawym gaźniku masz za bardzo wkręconą śrubę ogranicznika - są dwie, jedna do wolnych obrotów, a druga właśnie żeby nie przekręcić manetką zbyt daleko i w rezultacie m.in. nie zacząć zamykać przepustnicy.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00
A właśnie, że jest dokładnie na odwrót - zwężenie kanału spowoduje ZWIĘKSZENIE prędkości mieszanki co przekłada się na WZROST podciśnienia w miejscu przewężenia.Gacek pisze:... i ograniczać pełne otwarcie co bedzie powodowało efekt spadku prędkości w tej gardzieli a ta przełoży się na powstanie mniejszego podciśnienia ...