Nie podejmę dyskusji w temacie rehabilitacji bo uważam że nie mam z czego się usprawiedliwiać, a poza tym widzę, że
masz zły nastrój spowodowany zapewne nerwowością szukania bryki,,, Aby już nie drażnić nikogo, usunąłem swoja ofertę naprawy modułów.Koniec-kropka sprawy.
Powracam do meritum tematu. Te linki, które podałeś są mi świetnie znane, przeczytałem je kilkukrotnie. Dodałbym jeszcze podstronę tego drugiego linku jako tą wprowadzjącą do ogólnego tematu CDI/TCI w motocyklach Yamaha:
http://www.jetav8r.com/Vision/IgnitionFAQ.html#a6p3
Naprawiłem moduł, w którym ewidentnie padł tranzystor. Zakupiłem i zamontowałem bliski zamiennik MJE5740 i to działa.
Podobno może też być BU806 bardzo łatwo dostepny. Mnie się nie podoba jego jednak niskie Uc-e=200V. Na tych stronach piszą jeszcze o kilku innych darlingtonach NPN, ale sa nie sprawdzone (np.NTE2317) Te, o których piszez (BU941/931) wydają się, że będą OK, są dośc mocarne (500V/15A) i napewno dadzą radę. Obudowa ta sama czyli T0220 o organizacji końcówek B-C-E więc nie powinno być żadnych problemów z ich umieszczeniem jak oryginału.
No a skoro zanasz te strony anglojęzyczne to czemu piszesz, że tranzystor o oznaczeniu ETD41 to jakiś błąd?
Na pewno taki jest (był) produkowany, podobno Yamaha zamówiła go specjalnie dla siebie u Fuji Electric
i stąd brak go w oficjalnych katalogach a tym bardziej w sklepach
I przykro mi tommy_s, że trafiasz na cwaniaczków i oszustów, wiem że tak bywa,,, Jedak nie wyładowuj swojego rozjuszenia na forum bo to nie miejsce na to, ani ja nie dałem Tobie powodów byś pisał to w tym wątku, niejako w podtekście przeciw mnie. Ale sory jesli źle odebrałem Twój przekaz,,,