[XT600] Regulacja zaworów
-
- Czyścioch
[XT600] Regulacja zaworów
Łopatologicznie wytłumaczy ktos jak ustawić zawory w xt 600 3tb z 92r.?
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2011, 14:46 przez terenowiecc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem nazwę tematu ;)
Powód: Poprawiłem nazwę tematu ;)
- Trampek
- Po kostki w błocie
-
- Czyścioch
Re: zawory
tyle że ja tych znaków nie widze
u mnie tylko wystąpił znak |-|następnie za pomoczą klucza, wyrównujemy"T" znak ze znakiem stacjonarnym. kręcąc w lewo "T" znak jest zaraz po znaku zapłonu "II" po wyrównaniu obu znaków koniecznie trzeba sprawdzić czy tłok jest w górnym położeniu, jeżeli nie jest to wykonujemy kolejny obrót do wyrównania obu znaków i znowu sprawdzamy czy tłok jest w GP
(znaki te będą widoczne pod małą pokrywą, u góry jest nieruchomy znak, a po kręceniu wałem w lewo odpowiednio pojawiać się będą znaki "I" ; "II" ; "T")
- lisek666
- Po kostki w błocie
- Motocykl: trx400ex sportrax
Re: zawory
co ty gadasz przypatrz się dobrze jak kręcisz magnetem i na pewno są w okienku od dekla,jeżeli ich nie widzisz to spojrzyj delikatnie pod kątem,tzn od dołu pod kątem wtedy zobaczysz te znaki. 

tt600,trx400.KOMAR pędziwiatr;)
- marszy65
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600
Re: [XT600] Regulacja zaworów
Witam. Tydzień temu ustawiałem zawory. Zrobiłem to w ten sposób:
-ustawiłem koło na znaku IT kręcąc w lewo (na suwie spręzania) (pierwszy znak I drugi II i trzeci IT)
-wyregulowałem zawory ssące 0,08 wydechowe 0.15
-skręciłem to wszystko i silnik nie pali.
Od tamtego czasu regulowałem zawory jeszcze kilka razy i bez skutku dziś kupiłem świece wyczyściłem gaźnik złożyłem też nie pali. Samostartu użyłem nawet nie kichła. Dodam że przed regulacją zapalała bez problemu. I nie wiem co może być brak mi pomysłów. Może robię coś źle. Czekam na opinie doświadczonych. Mi już ręce opadają
-ustawiłem koło na znaku IT kręcąc w lewo (na suwie spręzania) (pierwszy znak I drugi II i trzeci IT)
Od tamtego czasu regulowałem zawory jeszcze kilka razy i bez skutku dziś kupiłem świece wyczyściłem gaźnik złożyłem też nie pali. Samostartu użyłem nawet nie kichła. Dodam że przed regulacją zapalała bez problemu. I nie wiem co może być brak mi pomysłów. Może robię coś źle. Czekam na opinie doświadczonych. Mi już ręce opadają
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Iskra jest?marszy65 pisze:Witam. Tydzień temu ustawiałem zawory. Zrobiłem to w ten sposób:
- marszy65
- Lubiący błoto
Tak iskra jest. Ale świeca sucha przed czyszczeniem gaźnika też sucha była... Coś z zaworami ssącymi? Strzykawką zapodałem paliwa ze 2ml na tłok też nie ruszyła
- lisek666
- Po kostki w błocie
- Motocykl: trx400ex sportrax
a może zawór od dekompresatora masz podwieszony jest cały czas uchylony i kompresja ucieka a miałem taki bardzo podobny przypadek.sprawdź zawór wydechowy od strony filtra oleju czy nie za ciasno,ewentualnie ustaw i obkręć magnetem i skoryguj czasem ustawisz i wydaje eis ze dobrze bo obrocie robi zmieni się.
tt600,trx400.KOMAR pędziwiatr;)
-
- Czyścioch
A może ustawiłeś na znak ale nie w GMP?
Wczoraj regulowałem u siebie i wiem, że jest taka możliwość.
Jak ustawiłeś na znak to sprawdziłeś czy jest GMP i czy jest luz na dźwigienkach?
Jaki był luz przed tym jak zaczynałeś regulację?
Wczoraj regulowałem u siebie i wiem, że jest taka możliwość.
Jak ustawiłeś na znak to sprawdziłeś czy jest GMP i czy jest luz na dźwigienkach?
Jaki był luz przed tym jak zaczynałeś regulację?
- marszy65
- Lubiący błoto
Silnik posiada tylko rozrusznik. Nie ma kopki. Wiec czy posiada dekompresator?lisek666 pisze:a może zawór od dekompresatora masz podwieszony jest cały czas uchylony i kompresja ucieka a miałem taki bardzo podobny przypadek.sprawdź zawór wydechowy od strony filtra oleju czy nie za ciasno,ewentualnie ustaw i obkręć magnetem i skoryguj czasem ustawisz i wydaje eis ze dobrze bo obrocie robi zmieni się.