I jeszcze jedno, macie dużą różnicę w pracy zawiechy po zmianie ustawień pokrętłem przy zbiorniczku gazowym? U mnie czuć różnicę, ale nie dużą i nie wiem czy tak ma być, czy może już nie ma ciśnienia

Nie do końca wszystko jest dla mnie jasne...spytam jeszcze raz. regulować na ilość obrotów czy kliknięć? Ile powinno być tych kliknięć w całym zakresie. Na dole regulacji też są kliknięcia do regulacji? Wole teraz popytać niż najpierw popsuć, a potem zastanawiać się jak coś naprawić.Gacek pisze:Góra regulacja prędkości dobicia dól regulacja w zależności od budowy użytego patentu siły tłumienia czyli dobicia - odbicia " wolnych prędkości co się przekłada na zmianę parametrów pracy podkładek zaworowych i odczuwalne jest przy wyższych .
Z reguły odczucia są mylne to ze ktoś czuje kręcąc górą ze na dobicie reaguje to normalne bo pokretłem zmniejsza się jego prędkość ale nie siłę tłumienia - ale to wszystko zależy od zastosowanego rozwiazania.
Gwardia nikt nie pisze ze tak naprawdę masz góra razy dól to ilość ustawień zawieszenia nawet wnajnowszych modelach zrezygnowano z tegobo ludzie po prostu nie kumają