silnik xt w ttr?
-
- Czyścioch
silnik xt w ttr?
Z powodu sporej wielkości dziury w karterach poszukuję silnika. Ponieważ zbyt wiele tego nie ma padł pomysł wrzucenia silnika od xt. Czyli do TTR600/kopniak wrzucenie silnika xt 2001r. Czy wszystko będzie pasowało? I jakie niespodzianki mnie czekają. Na pewno przerzucenie wiązki elektrycznej. Gdzie ewentualnie wrzucić akumulator, czy szukać tylnego stelaża od tt600e?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Re: silnik xt w ttr?
wrzuć foty dziurawych karterów - a potem dam ci ew info na priv
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Czyścioch
tutaj masz zdjęcie dziurwy 
Silnik już wyjęty, prawie rozpołowiony. Daj znać o jakie zdjęcia dokładnie chodzi. Jutro mogę cyknąć kilka w garażu.

Silnik już wyjęty, prawie rozpołowiony. Daj znać o jakie zdjęcia dokładnie chodzi. Jutro mogę cyknąć kilka w garażu.

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
Ślicznie się wybalansował
posłałem ci info na priv odnośnie sprawy .

אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
mocno popruty w środku ? chodzi o gniazda lozysk ?
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Czyścioch
na priv niestety nic nie dostałemGacek pisze:Ślicznie się wybalansowałposłałem ci info na priv odnośnie sprawy .
Co do gniazd łożysk, jak rozpołowię to wrzucę fotki. Ale raczej powinny być bez zmian. To kawałek skrzyni biegów wpadł między wałek a karter i poszła dziura. W środku korba, tłok też pokaleczone.
Czy nikt nie zna odpowiedzi na moje pierwotne pytanie:?:
- loko
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT600R
Mi to wygląda na awarie już opisywaną kiedyś przeze mnie … czyli odkręcenie się nakrętki na walę bądź na wałku balansowym i w konsekwencji ścięcie któregoś z klinów i bliskie spotkanie korby i w. balansowego.. no i niestety wałek przegrał to starciekrakus pisze:Gacek pisze:W środku korba, tłok też pokaleczone.
Czy nikt nie zna odpowiedzi na moje pierwotne pytanie:?:

Co do tego czy pasuje.. to tak … pasuje w ramę

motorynka(1996-1999)...jawka50(1999-2000)...mz150(2000-2001)...mz251(2001-2006)...gs500e(2003,5-2007)...TT600R(2007-
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
Sorry
nie wiem jak to się stało
ze nie doszło
wiec tu ci odpowiem szybko mam kolegę ktory spawa alu ,ostatnio widziałem jak robił kx po wybuchu .Wiec pomyślalem ze jak bedą widoczne wszystkie spustoszenia to ,mógł by rzucić na to okiem i określić czy by sobie z tym poradził.Tyle ze moim zdaniem to bardziej przyczyną usterki jest opcja którą opisał loko i pewnie masz roztrzaskane łoza lozysk w karterach od wałka balansowego wiec odtworzenie tego moze być niemożliwe .Jezeli się zdecydujesz bedziesz miał wszystko na wierzchu porób foty dam ci namiary na niego .
nie wiem jak to się stało

wiec tu ci odpowiem szybko mam kolegę ktory spawa alu ,ostatnio widziałem jak robił kx po wybuchu .Wiec pomyślalem ze jak bedą widoczne wszystkie spustoszenia to ,mógł by rzucić na to okiem i określić czy by sobie z tym poradził.Tyle ze moim zdaniem to bardziej przyczyną usterki jest opcja którą opisał loko i pewnie masz roztrzaskane łoza lozysk w karterach od wałka balansowego wiec odtworzenie tego moze być niemożliwe .Jezeli się zdecydujesz bedziesz miał wszystko na wierzchu porób foty dam ci namiary na niego .
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
Skoro na kopniak masz wersję to nie dawno jak loko pisze byl gostek na allegro co na częsci sprzedawał ttr miał kartery , jak byś mial opcję pogrzebać w archiwum alllegro powinien być tel do niego gostek był z Olsztyna Olsztynka .A odnosnie zasadniczego pytania nie blizej bedzie silnik od tt na kopniak to chyba szybciej podejdzie .
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Czyścioch
przyczyną nie było puszczenie kontry. Wały pięknie ze sobą współpracują. Silnik mam już praktycznie rozpołowiony, lewa i prawa strona ogołocona. Na 100% to przez skrzynię. Jak jechałem najpierw straciłem napęd (padła skrzynia), później kawałek czegoś trafił na wał i jest dziura. Skrzynia jest zblokowana.
Co do tego gościa z olsztynka to dzwoniłem do niego. Jeden karter ma ułamane mocowanie to przy wahaczu. Można by spawać, ale karter czarny, a ja i tak potrzebuję prawie całego silnika.
Znalazłem drugiego człowieka z południa, za silnik rocznik '92 chce 2 tysia
Plusem jest to, że silnik jest w ramie można go odpalić, posłuchać, zobaczyć jak chodzi.
Jeśli chodzi o silnik od xt to wchodzi w grę kupienie rozbitka. Wtedy mam cały silnik, wiązkę, moduł itp. Tylko czy mocowania są w tych samych punktach na pewno? pozostał by problem wciśnięcia gdzieś akumulatora.
Co do tego gościa z olsztynka to dzwoniłem do niego. Jeden karter ma ułamane mocowanie to przy wahaczu. Można by spawać, ale karter czarny, a ja i tak potrzebuję prawie całego silnika.
Znalazłem drugiego człowieka z południa, za silnik rocznik '92 chce 2 tysia

Jeśli chodzi o silnik od xt to wchodzi w grę kupienie rozbitka. Wtedy mam cały silnik, wiązkę, moduł itp. Tylko czy mocowania są w tych samych punktach na pewno? pozostał by problem wciśnięcia gdzieś akumulatora.