Naprawa zbiornika paliwa

Wszystko o tym motocyklu.
Awatar użytkownika
ArekP
Lubiący błoto

Naprawa zbiornika paliwa

Post autor: ArekP »

Panie i Panowie ;-)
Moja Tenerke przykrosc spotkala, bo w trakcie przewozenia na przyczepie w pewnym momencie okazalo sie, ze przyczepa jest na wierzchu, a motorek pod nia :-( Straty wielkie nie sa, ale jednak - glownie wgnieciony bak. Czy wiecie, kto w okolicy Wroclawia posiada takie podcisnieniowe urzadzenie do prostowania (wyciagania) wgniecen w baku?

Druga sprawa, to poszukuje poszerzenia blotnika przedniego (moje sie wyszczerbilo). Moga byc dwa, bo w zony motorku juz przy zakupie nie bylo :roll:

PS. Nie pytajcie, jak to sie stalo, bo brat sam nie wie, a to on przewozil mi motorek :roll:

Zalaczam dokumentacje strat:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
A good friend will come and bail you out of jail...but a true friend will be sitting next to you saying........."Damn..We F*cked Up"
Awatar użytkownika
Tomiacho
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 43f

Re: Naprawa zbiornika paliwa

Post autor: Tomiacho »

Hej. Mam taki plastik na błotnik nie popękany ale pomalowany na czerwono olejną farbą chyba. Mam to ale zdjąłem bo mi sie nie podobało. Co do baku to nie wiem czy ciśnieniem nie porobisz sobie większych strat. Proponowałbym przyspawać pręt i przy pomocy takiego szarpaka wyciągnąć. Jeśli wiesz o co mi chodzi. Blacharze takie coś robią.
Cold and Ugly

Ręce w błocie, chuj w tawocie to crossowiec przy robocie
Awatar użytkownika
ArekP
Lubiący błoto

Farbe da sie odczyscic ;-) Daj znac ile za to trzebaby zaplacic.
A jesli chodzi o pret to wiem o co chodzi. Podobno podcisnieniowo robi sie lepiej :roll:
Jak nie znajde tej maszynki to bede probowal pretem...
A good friend will come and bail you out of jail...but a true friend will be sitting next to you saying........."Damn..We F*cked Up"
Awatar użytkownika
ogur69
Po kostki w błocie

Post autor: ogur69 »

kiedyś chyba w WFM-ce wypychałem takie wgniecenie sprężarką przewód z powietrzem pod kranik i zatkać szvczelnie korek niepszesadzać z ciśnieniem umnie wyszło ładnie lakier nieucierpiał
ludzie dzielą się na czystych i szczęśliwych
Awatar użytkownika
ArekP
Lubiący błoto

Taka opcje warto tez rozwazyc :-) Chyba zaczne od tego, bo najmniej zachodu wymaga :-)
Merci! :-)
mazi
Administrator

Post autor: mazi »

ArekP pisze:Farbe da sie odczyscic ;-) Daj znac ile za to trzebaby zaplacic.
A jesli chodzi o pret to wiem o co chodzi. Podobno podcisnieniowo robi sie lepiej :roll:
Jak nie znajde tej maszynki to bede probowal pretem...
Tylko wtedy bak trzeba będzie malować i nowe naklejki nakleić - nie wiem czy są do zdobycia takie naklejki...

Zostawiłbym to tak jak jest, wgniotka nie jest wielka.
Co do poszerzenia błotnika - mam czerwone, ale niestety pęknięte.
---
Pozdrawiam
mazi
Awatar użytkownika
ArekP
Lubiący błoto

Jesli to czerwone poszerzenie do polatania, to jestem zainteresowany :-)
Na zdjeciu wgniecenie wyglada jakby tam cala piesc miala wejsc, ale brat mowil, ze nie jest tak zle. W pitek jade po motorki do Francji, to ocenie na zywo. Jakby sie nie dalo zrobic pompujac cisnienie do zbiornika, to moze rzeczywiscie lepiej zostawic... Gdzies na internecie znalazlem ogloszenie, ze goscie robia zbiorniki do Tenere, znaczy renowuja, ale cena za taki zbiornik to bylo prawie tyle, co moj caly motor kosztowal, to nawet nie zapisywalem adresu :-)
sadek
Po kostki w błocie
Motocykl: TT 600S

Post autor: sadek »

ogur69 pisze:kiedyś chyba w WFM-ce wypychałem takie wgniecenie sprężarką przewód z powietrzem pod kranik i zatkać szvczelnie korek niepszesadzać z ciśnieniem umnie wyszło ładnie lakier nieucierpiał
Z pompowaniem zbiornika musisz uważać żeby się "nie rozszedł", później może nie pasować w mocowaniach na ramie.
Awatar użytkownika
ArekP
Lubiący błoto

Hmm, to jakie moze byc cisnienie, zeby sie nie wylalo dziecka z kapiela???
Awatar użytkownika
bald
Lubiący błoto

Post autor: bald »

ODPOWIEDZ