Cześć, chciałbym się dowiedzieć na co zwrócić uwagę przy wymianie tarczy sprzęgła i sprężynek?
Momenty dokręcania śrub o ile pamiętam (poprawcie mnie) to 10Nm od pokrywy sprzęgła i 12Nm od śrub sprężyn.
Linkę sprzęgła ustawić na początek z dużym skokiem jałowym? Do czasu aż tarcze się nie dotrą, trw przewiduje ok 200km łagodnej jazdy na nowych tarczach
Wymiana sprzęgła, a ustawienie luzu na klamce
- fakir
- Po kostki w błocie
- Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ
Wymiana sprzęgła, a ustawienie luzu na klamce
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Re: Wymiana sprzęgła, a ustawienie luzu na klamce
Ja tam jestem teoretyk w tym temacie, ale.... coś tam z literatury czy opowieści pamiętam, że może być luz na klamce a na sprzęgle niekoniecznie i można je spalić nie widząc o tym... ale dlaczego tak jest????
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Cześć
w moim typie sprężynki dokręcane są 10 N .
W całej zabawie jak dla mnie istotne jest ustawienie odpowiedniej pozycji dźwigni która naciska na popychacz .
Reg linki i klamki to zewnętrzna sprawa i można sobie potem dowolnie to przestroić bez zdejmowania pokrywy.
w moim typie sprężynki dokręcane są 10 N .
W całej zabawie jak dla mnie istotne jest ustawienie odpowiedniej pozycji dźwigni która naciska na popychacz .
Reg linki i klamki to zewnętrzna sprawa i można sobie potem dowolnie to przestroić bez zdejmowania pokrywy.
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Jak Gacek napisał, regulacja linki to temat jak już wszystko jest poprawnie poskładane i ustawione. Po założeniu tarcz, przekładek i przykręceniu docisku naciskasz palcem na dźwigienkę wychodzącą z silnika i w tym momencie znak z karteru musi się zgrać ze znakiem w dźwigience. Jeśli tak nie będzie to na tarczy dociskowej popuszczasz kontrę i śrubokrętem ustawiasz odpowiednią pozycję.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: xt 600 3tb
Czy tymi znakami są miejsca zaznaczone na zdjęciuArturS pisze:Jak Gacek napisał, regulacja linki to temat jak już wszystko jest poprawnie poskładane i ustawione. Po założeniu tarcz, przekładek i przykręceniu docisku naciskasz palcem na dźwigienkę wychodzącą z silnika i w tym momencie znak z karteru musi się zgrać ze znakiem w dźwigience. Jeśli tak nie będzie to na tarczy dociskowej popuszczasz kontrę i śrubokrętem ustawiasz odpowiednią pozycję.