Tuleje gumowe w górnej półce - jak to zmienić?
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT600Z Tenere
Tuleje gumowe w górnej półce - jak to zmienić?
Witajcie, w mojej 3AJ mam zajechane tuleje gumowe w górnej półce, pytanie jak to wyjąć bo siedzą mocno i co ważniejsze skąd wziąć nowe? Da się to dopasować od czegoś? Ktoś przerabiał ten temat? W akcesoryjnych nic nie widzę a wolałbym uniknąć wizyty w ASO 

-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT600Z Tenere
Re: Tuleje gumowe w górnej półce - jak to zmienić?
Dobra, wiem już jak je wyjąć - prasa hydrauliczna, nie wiem tylko gdzie poza aso kupić nowe 

Spróbuj dobrać jakieś silentblocki w sklepie motoryzacyjnym,ale mało prawdopodobne by wszystkie wymiary po pasowały.
Więc,pewnie bez tokarza się nie obędzie.
Więc,pewnie bez tokarza się nie obędzie.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Tak ogólnie nie cierpiałem w tym temacie głębiej - jednak po zmianie risserów odczuwam tez swoisty dyskomfort bo lustra od widzialek w tył mocno drgają
. Moze to już wypracowany wał i silnik , może inna geometria rissera jedno jest moim zdaniem pewne -co byś nie zrobił będzie inne od oryginału , inna sprawa ze zapewne yamaha która akceptuje te ustrojstwa podwykonawców nie wyda ci na swiat nowego produktu co najwyżej możesz liczyć na jakiś leżak magazynowy
.
Jak masz wyprasowane elementy to pomierz pi razy drzwi geometrie obadaj organoleptyczni e materiał i poszukaj kogoś kto ci dotoczy dorobi z adekwatnego w twoim odczuciu materiału podobne - tyle ze cały ten proces powinien pochłonąć ci tyle kosztów ze prościej zapewne bedzie zaryzykować zakup używki
.
Ogólnie to powodzenia życzę w całej tej operacji i oczekuje rzetelnego info jak wybrnąłeś z tematu bo na damski wu...j nie klepałem tyle literek ufff
.

Jak masz wyprasowane elementy to pomierz pi razy drzwi geometrie obadaj organoleptyczni e materiał i poszukaj kogoś kto ci dotoczy dorobi z adekwatnego w twoim odczuciu materiału podobne - tyle ze cały ten proces powinien pochłonąć ci tyle kosztów ze prościej zapewne bedzie zaryzykować zakup używki

Ogólnie to powodzenia życzę w całej tej operacji i oczekuje rzetelnego info jak wybrnąłeś z tematu bo na damski wu...j nie klepałem tyle literek ufff

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- 86matusz
- Lubiący błoto
- Motocykl: FZ 750 XJ 550 XT 600 43f
Już kiedyś o tym pisałem
viewtopic.php?f=17&t=5439
Mi się nie udało tego dostać
I zrobiłem sztywno
W ASO koło 50zl za sztukę
http://www.2wheelpros.com/oem-parts/yam ... -part.html
viewtopic.php?f=17&t=5439
Mi się nie udało tego dostać
I zrobiłem sztywno
W ASO koło 50zl za sztukę
http://www.2wheelpros.com/oem-parts/yam ... -part.html