Kilka pytań o gaznik zalewa swiece
-
- Czyścioch
- Motocykl: YAMAHA XT 600 Z TENERE 3AJ
Kilka pytań o gaznik zalewa swiece
Witam.
Potrzebuję pomocy XT600 3aj zalewa swiece podczas odpalenia świecą jest koloru czarnego. Po wyczyszczeniu świecy silnik chwilę pracuje normalnie i po chwili po odkreceniu manetki strzela z wydechu i z gaźnika wylewa się benzyna z wezyka co jest między dolotami powietrza i z pod spodu z komory pływakowej. Od i właśnie tam mam założony wężyk i podłączony pod rurkę zaznaczona na zdjęciu.I teraz co tam powinno być podłączone bo napewno nie ten wężyk co jest. Zdjęcie pożyczone z internetu. Proszę o pomoc bo nie wiem jak się do tego zabrać. Kiedyś miałem inne xt 34l i tam miałem podobnie z przelewaniem paliwa tylko tam się lało jak motor był zgaszony. Czekam na szybką odpowiedz
Potrzebuję pomocy XT600 3aj zalewa swiece podczas odpalenia świecą jest koloru czarnego. Po wyczyszczeniu świecy silnik chwilę pracuje normalnie i po chwili po odkreceniu manetki strzela z wydechu i z gaźnika wylewa się benzyna z wezyka co jest między dolotami powietrza i z pod spodu z komory pływakowej. Od i właśnie tam mam założony wężyk i podłączony pod rurkę zaznaczona na zdjęciu.I teraz co tam powinno być podłączone bo napewno nie ten wężyk co jest. Zdjęcie pożyczone z internetu. Proszę o pomoc bo nie wiem jak się do tego zabrać. Kiedyś miałem inne xt 34l i tam miałem podobnie z przelewaniem paliwa tylko tam się lało jak motor był zgaszony. Czekam na szybką odpowiedz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Kilka pytań o gaznik zalewa swiece
Przed chwilą sprawdziłem.U mnie w 2KF,pod tę rurkę,nie jest nic podłączone.Nałożony jest długi gumowy przewód i puszczony jest on luzem w okolicach wahacza
-
- Czyścioch
Dzięki za szybką odpowiedź:)
- fakir
- Po kostki w błocie
- Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ
Masz nieszczelny zaworek komory plywakowej lub ustawiony za duży poziom paliwa w komorze.
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
-
- Czyścioch
Faktycznie pływak za późno zamykał. Ustawiłem go na 2.5 cm na odwróconym gazniku złożyłem. Paliwo już się nie leje ale motor dalej strzela i zalewa swiece
Tenere34l pisze:Faktycznie pływak za późno zamykał. Ustawiłem go na 2.5 cm na odwróconym gazniku złożyłem. Paliwo już się nie leje ale motor dalej strzela i zalewa swiece
Może przejrzyj sobie ten wątek do którego zapodałem skrót,i jeszcze raz skontroluj poziom paliwa w komorze pływakowej.Spróbuj z wężykiem,będziesz miał obraz sytuacji
viewtopic.php?f=27&t=829&start=100
-
- Czyścioch
Witam ponownie ustawiłem gaznik jeszcze raz prEczyscilem dysze i motor odpala i chodzi tylko na ssaniu. Pomocy...!
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
To najprawdopodobniej bedziesz musiał jeszcze raz rozebrać i zweryfikować swoją robotę
.

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Czyścioch
Już nie mogę patrzeć na te gazniki... 
Na dniach rozbioru jeszcze raz i napiszę co i jak

Na dniach rozbioru jeszcze raz i napiszę co i jak

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Bo jest to niestety w xt popaprana dłubanina tym bardziej jak się trafi jakaś gafa i trzeba to ponownie rozbierac
.

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,