Witam, mam taki problem, że z prawej strony spod cylindra wupluwa mi olej . Tutaj nasuwa się moje pytanie, dlaczego tak się dzieje, jak to naprawić i czy mogę tak jeździć? Maszyna służy mi do dalszych wycieczek a nie tylko wku*wiania sąsiadów(aczkolwiek to troche częściej) więc chce wiedzieć czy lepiej odstawić do mechanika czy czekać do końca sezonu, dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
Jaki model? W kompletach uszczelek na cały silnik do XT z wąskim rozstawem szpilek cylindra można spotkać takie z papierową uszczelką pod cylinder (np. komplet OMP). Macałem kilka przypadków z takim uszczelkami, wszędzie występował problem wycieku. Najlepsze rozwiązanie, to po prostu wymienić uszczelki, ale to się wiąże ze zdejmowaniem głowicy i cylindra.
Kurcze nie bardzo mi się teraz widzi to rozbierać, raczej wolałbym poczekać do końca sezonu bo jeszcze jest za dobra pogoda żeby go odstawić do naprawy :p Model 3tb 3AJ00
Uszczelka pod cylinder nie ma większego znaczenia przy wyciekach przynajmniej z prawej strony o ile nie wchodzi w konflikt z origami bo to one generalnie uszczelniają kanał oliwy i cylindra .
Jak ci się poci delikatnie to pilnuj stanu oliwy i dolewaj aby dokończyć na spokojnie natomiast jak się leje a chcesz dojexdzić na siłę to tankuj 15 wachy i 5 l oliwy .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Hmmm... niestety jabteż u siebie zobaczyłem lekkie pocenie, jeszcze najpierw wymienię miedziane uszczelki pod przewodem olejowym, a potem dopiero bd myślał o wymianie pod cylindrem uszczeli
Teraz wpadłem na genialny pomysł, jakby tak odkręcić te dwie nakrętki z prawej strony od cylindra i wstrzyknąć tam jakoś silikonu, dało by tak rade? Czy lepiej nie kombinowac?