ZERWANY LANCUCH ROZRZĄDU
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha TTR600 Belgarda
ZERWANY LANCUCH ROZRZĄDU
Chyba sie wjeba.....w bagno
Pisałem o problemach z odpalaniem, teraz mam mega wiekszy. Podczas jazdy zerwalo mi lancuszek rozrzadu, wiedzialem ze byl na ostatnim ząbku jednak stwierdzilem ze wkolo komina to raczej pasc nie powinien. Na prostej dałem gazu i buuuuuu
Jestem w szoku, moto co kupiony problemy byly z odpaleniem teraz nie wiem - grat?
Do rzeczy
-obracam korbom tłok chodzi gora dól bez oporow zbytnich, slychac syczenie suwu
-nie moge zdjac glowicy bo poprzednik tak przykrecal ze imbusy rozpierd.. gniazda- musze wykretaki i silnik wyjmowac
Prosze poradzcie czy tylko zawory pokrzywiło czy jeszcze cos.....
Prosze o pomoc przy rozbiorce, porady co jak w pierwszej kolejnosci
Nie daje do mechanika uparłem sie ze sam chocby nawet nie weim co rozbiore- zepsulem przez swoją głupote - chce naprawic sam.
Pisałem o problemach z odpalaniem, teraz mam mega wiekszy. Podczas jazdy zerwalo mi lancuszek rozrzadu, wiedzialem ze byl na ostatnim ząbku jednak stwierdzilem ze wkolo komina to raczej pasc nie powinien. Na prostej dałem gazu i buuuuuu
Jestem w szoku, moto co kupiony problemy byly z odpaleniem teraz nie wiem - grat?
Do rzeczy
-obracam korbom tłok chodzi gora dól bez oporow zbytnich, slychac syczenie suwu
-nie moge zdjac glowicy bo poprzednik tak przykrecal ze imbusy rozpierd.. gniazda- musze wykretaki i silnik wyjmowac
Prosze poradzcie czy tylko zawory pokrzywiło czy jeszcze cos.....
Prosze o pomoc przy rozbiorce, porady co jak w pierwszej kolejnosci
Nie daje do mechanika uparłem sie ze sam chocby nawet nie weim co rozbiore- zepsulem przez swoją głupote - chce naprawic sam.
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Re: ZERWANY LANCUCH ROZRZĄDU
Napisz do wróżbity Macieja to ci powie czy tylko zawory są do wymiany czy coś jeszcze
Porady odnośnie demontażu/montażu i weryfikacji części znajdziesz w manualu, najlepiej w tym od bliźniaczej TT-RE
viewtopic.php?f=99&t=4758

-
- Lubiący błoto
Ok masz racje we wrozbitow nie wierzePawlo pisze:Napisz do wróżbity Macieja to ci powie czy tylko zawory są do wymiany czy coś jeszczePorady odnośnie demontażu/montażu i weryfikacji części znajdziesz w manualu, najlepiej w tym od bliźniaczej TT-RE
viewtopic.php?f=99&t=4758
pytanie - czy cewki i cale magneto pracuje w oleju? czy to normalne
odkrecilem dekiel lancuch sobie dynda
pytanie 2
aby odkrecic srube od magneta
-tak jak radzicie klucz pneumatyczny?
- czy gwint jest lewy czy prawy
czy magneto mam ustawic w jakims polozeniu (np H) czy jest na klinie i jest tylko jednem mozliwy sposob montazu/demontazu???
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Jesteś użytkownikiem tego forum wiec masz prawo zadawać rożnego rodzaju pytania
- tylko na pytania które zadajesz jest pełno informacji ale to wymaga pewnego rodzaju wysiłku
- szukania -ew czytania z zrozumieniem tego co ktoś zapodaje .

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
-
- Lubiący błoto
Gacek pisze:Jesteś użytkownikiem tego forum wiec masz prawo zadawać rożnego rodzaju pytania- tylko na pytania które zadajesz jest pełno informacji ale to wymaga pewnego rodzaju wysiłku
- szukania -ew czytania z zrozumieniem tego co ktoś zapodaje .
Czy moglbys pomoc i odpowiedziec mi na moje pytania?
czy lepiej tylko pisac nic nie znaczące puste słowa
bez urazy ja tu jestem nowy
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
Ściągnij fabryczny manual i poogladaj. Masz tam pokazane co z czym się robi jaka jest kolejność i bedzisz mieć bazę. Bo na razie to po omacku i na wariata chcesz to robić.
Nakrętki na takich rzeczach mają taki gwint aby podczas pracy dokrecaly się, nie odkrecaly. Jak nie wiesz jaki tam jest zrób symulacje. Złap nakretke, obroc kołem w strone w która się obraca podczas pracy silnika i nakretke będziesz dokrecac.
Pneumat jest dobry do takich rzeczy, szczególnie tu gdzie ciężko zablokowac koło.
Nakrętki na takich rzeczach mają taki gwint aby podczas pracy dokrecaly się, nie odkrecaly. Jak nie wiesz jaki tam jest zrób symulacje. Złap nakretke, obroc kołem w strone w która się obraca podczas pracy silnika i nakretke będziesz dokrecac.
Pneumat jest dobry do takich rzeczy, szczególnie tu gdzie ciężko zablokowac koło.
-
- Lubiący błoto
Dzieki za infoKrzsiek pisze:Ściągnij fabryczny manual i poogladaj. Masz tam pokazane co z czym się robi jaka jest kolejność i bedzisz mieć bazę. Bo na razie to po omacku i na wariata chcesz to robić.
-magneto juz sciagniete rzeczywiscie pneumat to moc
-lancuszek wypadl - na łączeniu ukruszony boje sie czy opilki nie dostaly sie do silnika- choc krecąc walem nie ma zadnych problemow ani oporow- zdejme glowice chyba bede wiedzial wiecej
-
- Lubiący błoto
Prosze powiedzcie od czego ten czarny kabelek ktory jest wkrecony chyba w jakis czujnik - ten co z bloku silnika wystaje pod magnetemTTR Dąbrowa pisze:Dzieki za infoKrzsiek pisze:Ściągnij fabryczny manual i poogladaj. Masz tam pokazane co z czym się robi jaka jest kolejność i bedzisz mieć bazę. Bo na razie to po omacku i na wariata chcesz to robić.
-magneto juz sciagniete rzeczywiscie pneumat to moc
-lancuszek wypadl - na łączeniu ukruszony boje sie czy opilki nie dostaly sie do silnika- choc krecąc walem nie ma zadnych problemow ani oporow- zdejme glowice chyba bede wiedzial wiecej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
-
- Lubiący błoto
Krzsiek pisze:Rtfm.
Dziekuje jednakze moglbym prosic jasniej