sprzeglo ttr 2001
- Cirus
- Lubiący błoto
- Motocykl: Ttr 600
sprzeglo ttr 2001
Poskladalem dzisiaj sprzeglo w swojej tetrze bo sie slizgalo, wrzucilem nowy komplet dedykowany do tego modelu.
Sie wkurw. Bo sie slizga i tu pytanie o co chodzi? Chodzi mi o patenty odnosnie tego modelu, wyczytalem ze ludzie laduja dluzsze sprezyny no ale wczesniej na krotszych dawalo rade. Poskladane jak trzeba bo to banal a nie mam czasu robic dochodzenia co nie pykło, jakas specjalna regulacja? jak ktos mial'taki problem to pisac.
Sie wkurw. Bo sie slizga i tu pytanie o co chodzi? Chodzi mi o patenty odnosnie tego modelu, wyczytalem ze ludzie laduja dluzsze sprezyny no ale wczesniej na krotszych dawalo rade. Poskladane jak trzeba bo to banal a nie mam czasu robic dochodzenia co nie pykło, jakas specjalna regulacja? jak ktos mial'taki problem to pisac.
East Side Moto - Mechanika motocyklowa Biała Podlaska woj. Lubelskie
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Re: sprzeglo ttr 2001
Skoro stare sprzęgło ci ślizgało to po zdemontowaniu do jakich wniosków doszedłeś weryfikując podzespoły ? Bo czarów żadnych z tym nie ma
Adekwatna grubość tarcz , proste przekładki i adekwatna długość sprężyn - poprawny montaż i wychodzi banalna naprawa
.

Adekwatna grubość tarcz , proste przekładki i adekwatna długość sprężyn - poprawny montaż i wychodzi banalna naprawa

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- Cirus
- Lubiący błoto
Przepalone przekladki i zbite sprezyny czyli standard, zakladajac nowe dorzucilem tarcze zeby byl nowy komplet. No i niby wszystko zajebiscie a tu zonk... teraz sprzeglo ciagnie caly czqs i sie slizga mimo max rozkrecenia na linkach, jutro pewnie bede cos kombinowal ale jak ktos ma pomysl to moze podrzucic zeby mi skrocic dochodzenie 

- Cirus
- Lubiący błoto
Oczywiscie
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: ttr 600
w odpowiedniej kolejności wszystko złożone?
- Cirus
- Lubiący błoto
Dobrze poskladane tak jak stary zestaw, teraz kurw. Bede czekal 2 tyg zeby znalezc czas zeby to poprawic.... jest tam na wysprzegliku jeszcze jakas regulacja oprocz linkowej? Bo nie zdarzylem sprawdzic.
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
Przy skladniu mozna machnac sie ze zlozeniem pokrywki, ktora musi byc w konkretnym polozeniu.
Tak samo jak pisza lepiej wsadzic dluzsze sprezyny od xt. Nie wiem czemu dali tu krotsze skoro jest to bardziej obciazone od XT, a w srodku silnika wszystko takie samo.
No i na koniec, skoro sie slizga to moze olej jakis nie do konca taki..?
Tak samo jak pisza lepiej wsadzic dluzsze sprezyny od xt. Nie wiem czemu dali tu krotsze skoro jest to bardziej obciazone od XT, a w srodku silnika wszystko takie samo.
-
- Administrator
Czemu bardziej obciążone niż w XT?Krzsiek pisze:Przy skladniu mozna machnac sie ze zlozeniem pokrywki, ktora musi byc w konkretnym polozeniu.

---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
Choćby z tego, że TT bardziej prowokuje do rycia niż xt