Wentylacja silnika TT XT 88 - 89 3 króćce
- tt600gdynia
- Lubiący błoto
- Motocykl: TT600 89',T120V 72', GL1000 75'
Wentylacja silnika TT XT 88 - 89 3 króćce
Witam,
potrzebuje pomocy w odtworzeniu systemu wentylacji silnika w tym modelu ( TT 59X 1989).
Piszę tutaj ponieważ wydaje mi się że jest więcej starych XT niż TT.
Mój silnik posiada 3 króćce wentylacji silnika 1 cienki w głowicy - podłączony do zbiornika oleju, 1 grubu - karter - air box, oraz 1 cienki karter - ??.
Nie wiem gdzie powinien być podłączony, poprzedni właściciel go po prostu zaślepił.
Czy może powinien być trójnik w rurce głowica - zbiornik?
Proszę o pomoc znawców tematu.
potrzebuje pomocy w odtworzeniu systemu wentylacji silnika w tym modelu ( TT 59X 1989).
Piszę tutaj ponieważ wydaje mi się że jest więcej starych XT niż TT.
Mój silnik posiada 3 króćce wentylacji silnika 1 cienki w głowicy - podłączony do zbiornika oleju, 1 grubu - karter - air box, oraz 1 cienki karter - ??.
Nie wiem gdzie powinien być podłączony, poprzedni właściciel go po prostu zaślepił.
Czy może powinien być trójnik w rurce głowica - zbiornik?
Proszę o pomoc znawców tematu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mlody
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600K 3TB '91
Re: Wentylacja silnika TT XT 88 - 89 3 króćce
Wydaje mi się że powinno to iść do zbiornika oleju, ale pewien nie jestem. Mogę jutro sprawdzić jak to wygląda w 3TB
- tt600gdynia
- Lubiący błoto
Niestety zbiornik ma tylko jeden króciec.
Długo szukałem lecz nie znalazłem manuala do tego rocznik , ani 83-87 ani 97 nic nie daje.
Dzieki za pomoc.
Długo szukałem lecz nie znalazłem manuala do tego rocznik , ani 83-87 ani 97 nic nie daje.
Dzieki za pomoc.
- mlody
- Po kostki w błocie
Byłem sprawdzić jak to wygląda i tak jak pisałem wcześniej, ten cienki przewód idzie do zbiornika oleju. Ten grubszy do airboxa. Ten trzeci metalowo-gumowy też idzie do zbiornika oleju.
W głowicy nic nie ma. Możesz wrzucić zdjęcie jak to u Ciebie wygląda.
W głowicy nic nie ma. Możesz wrzucić zdjęcie jak to u Ciebie wygląda.
Tak jak pisze mlody.Ten cienki idzie do zbiornika oleju.U mnie w 2KF(89r),zbiornik znajduje się z tyłu motocykla,po lewej stronie.tt600gdynia pisze:Niestety zbiornik ma tylko jeden króciec.
Dzieki za pomoc.
tt600gdynia pomyśl.Zbiornik musi mieć dwa króćce.Przecież olej musi mieć obieg.Musi wpłynąć do zbiornika i z niego wypłynąć.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
U mnie element który masz zaślepiony to miejsce połączone z odpowietrzeniem zbiornika oleju jak zaleje 4 litry oliwy to systematycznie nadmiar występujący w zbiorniku oliwy zrzucany jest w kartery .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Sam siebie zacytuję .To ja nie pomyślałem i wprowadziłem Cię w błąd.Z mojego postu wynika że ten cienki przewód jest od obiegu oleju.A od tego,są dwa grube przewody.Jeden zamocowany na górze zbiornika( oznaczony w załączniku jako B),a drugi od spodu(oznaczony w załączniku jako C).Jak odkręcisz ten przewód od spodu,to powinno znajdować się tam małe sitko.fryzjer pisze:Tak jak pisze mlody.Ten cienki idzie do zbiornika oleju.U mnie w 2KF(89r),zbiornik znajduje się z tyłu motocykla,po lewej stronie.tt600gdynia pisze:Niestety zbiornik ma tylko jeden króciec.
Dzieki za pomoc.
tt600gdynia pomyśl.Zbiornik musi mieć dwa króćce.Przecież olej musi mieć obieg.Musi wpłynąć do zbiornika i z niego wypłynąć.
Ten cienki przewód,o który pytasz zamontowany jest u mnie ,w miejscu oznaczonym jako A na załączniku.
W załączniku jest taki zbiornik jak w moim 2KF. Pewnie ty będziesz miał inny,ale zasada będzie ta sama.
- tt600gdynia
- Lubiący błoto
To ja jeszcze raz opisze sytuację.
Fryzjer masz racje.
W moim zbiornika jak i we wszystkich są 3 króćce
doł gruby - zasysanie oleju do silnika idzie poniżej zębatki zdawczej,
góra gruby - powrót oleju z silnika przez chłodnice ( lub bez) - na moim zdjęciu silnika metalowa rurka najbardziej po prawej w tle
góra cienki odpowietrzenie zbiornika - u mnie połączony z króćcem w pokrywie zaworów
na moim zdjęciu są jeszcze 2 króćce - gruby do air boxa
oraz zaslepiony cienki Pomiędzy odmą do air boxa a cylindrem) który nie wiem gdzie powinien być podłączony - patrząc na zdjęcia nowszych modeli występuje tam tylko nadlew nigdy nie przewiercony.
Fryzjer masz racje.
W moim zbiornika jak i we wszystkich są 3 króćce
doł gruby - zasysanie oleju do silnika idzie poniżej zębatki zdawczej,
góra gruby - powrót oleju z silnika przez chłodnice ( lub bez) - na moim zdjęciu silnika metalowa rurka najbardziej po prawej w tle
góra cienki odpowietrzenie zbiornika - u mnie połączony z króćcem w pokrywie zaworów
na moim zdjęciu są jeszcze 2 króćce - gruby do air boxa
oraz zaslepiony cienki Pomiędzy odmą do air boxa a cylindrem) który nie wiem gdzie powinien być podłączony - patrząc na zdjęcia nowszych modeli występuje tam tylko nadlew nigdy nie przewiercony.
- mlody
- Po kostki w błocie
w nowszych modelach nie ma odpowietrzenia głowicy, tak jak u Ciebie.