TT 600 R problem zawiesza sie na wysokich obrotach

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
ODPOWIEDZ
roogerr1989
Czyścioch
Motocykl: TT 600 r 1998

TT 600 R problem zawiesza sie na wysokich obrotach

Post autor: roogerr1989 »

Moja TTR pare razy po zapaleniu silnika( czasem na zimnym całkiem czasem na trochę zagrzany tzn pare minut) zawiesiła sie na wysokich obrotach, może to nie było do odcięcia ale były to wysokie obroty.Jak ja wyłączyłem na gasiku to awaria w sumie nie występowała powtórnie, normalnie jeździła. Luz zaworowy ok( wdechowe 0,07. wydechowe 0,12)( trochę mało na wydechowych) wydech pełny przelot teraz założyłem oryginał, awaria sie powtórzyła( gaźnika jeszcze nie przestawiłem z ustawień na przelotowym wydechu).
Wyciągnąłem gaźnik od strony podciśnieniowego delikatnie jakby zadymione( nie nagar) przetarłem palcem zeszło samo. We wnętrzu przed zaworem troche czarne( uszczelniacze wymieniano. Jakieś 2 tyś kilometrów zrobiłem na nich od zeszłego roku)( dodam ze podczas remontu nie dało sie na maksa doczyścić powierzchni wewnętrznej. Czarne które widać nie brudzi bardzo tak jakby lekko było okopcone czy coś cholera to wie. Proszę o radę, podejrzewam ze albo uszczelniacz poszedł albo zawór wypaliło przez wydech, ale przed rozebraniem wole sie upewnić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Re: TT 600 R problem zawiesza sie na wysokich obrotach

Post autor: Gacek »

Witam
jakby na dolocie w twoim ttr masz zbyt mały luz , skutek jakby oczywisty wrzuca ci spaliny w kanał ssący ;) .
Ustaw prawidłowo luzy wg manuala :) .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
roogerr1989
Czyścioch
Motocykl: TT 600 r 1998

Re: TT 600 R problem zawiesza sie na wysokich obrotach

Post autor: roogerr1989 »

hmm brzmi to bardzo sensownie ( tylko czy zamiast słowa "dolocie" ma być "wylocie"). Ktoś jeszcze wypowie się w temacie?
ODPOWIEDZ