bohun pisze:Pochwalę się, chociaż powinienem to zrobić kilka tygodni temu. Jak wiadomo Trampek Maciej.W przeszedł pod moją opiekę. Zdążyłem już pozmieniać parę rzeczy, inne się zgubiły/odpadły. Podkarpackie drogi nie służą. O tym napiszę później.
Zakup centralnego kufra, jak widać na zdjęciach, jakaś podróbka pod mocowania MonoLock Firmy K-MAX. Myślę, że nie odpadnie w przeciwnym razie czeka Alu-centralka.
Dołożyłem oświetlenie do kufra centralnego, są to taśmy ledowe. Koszt około 13 zl za metr, wykorzystałem pół metra. Zrobiłem postojów ki i światła stop. Wszystko to jest podpinane pod gniazdo USB schowane pod stelażem.
Przełożyłem zawartość narzędziówki z poprzedniego motocykla (XT 600 z Tenere) do tuby która była zamocowana już w trampku, niestety szlag wszystko trafił bo odpadła i zgubiłem nie wiem kiedy i gdzie. Tube mam drugą bardziej solidną, może mniej estetyczna. Z tamtej po bałowaniu po krzakach nic nie wypadało.
Kolejny etap, przeróbka stelaża pod trampka, wcześniej był w Honda CBR 1000 XX.
Do tego kufry aluminiowe made by kufry-motocyklowe.pl
Nie ma mnie w kraju, ale po powrocie planuję:
- przegląd olejowo-filtrowo-ogólny
- przedłużenie przedniego deflektora
- pomalować stelaż pod kufry
-wypiaskować i pomalować „tłumik” i jego osłony
- wykombinować coś zawieszeniem, (rozkręcić tylni amortyzator co by miał większy skok, dołożyć sprężyny „zaworowe” do przodu)
-spakować majdan i gdzieś wybyć
Po przesiadce z Tenere szuter okazał się mniej atrakcyjny, 1 wrażenie po przejechaniu się w 2 osoby po wertepach... bywało lepiej. Solo jeszcze znośnie.
Na PLUS więcej mocy, nie muszę mielić biegami 3-4-5 5-4-3 itd. nie trzęsie się jak singiel, problem z odkręcającymi się śrubkami w kasku z głowyJestem zadowolony
Transalp PD10
- bohun
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XL600V PD10
Transalp PD10
Nie chcę zaśmiecać treści Ikstekowskich, tenerskich TTkowskich bo szanuję, więc w tym temacie moja nowa zdobycz:
Ostatnio zmieniony 28 maja 2014, 14:06 przez terenowiecc, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Wydzieliłem Ci temat. Gdybyś miał pytania / chciał zmienić tytuł wątku to daj znać na PW.
Powód: Wydzieliłem Ci temat. Gdybyś miał pytania / chciał zmienić tytuł wątku to daj znać na PW.
Kto prędko daje, ten 2 razy daje.