gdzie kupić RK lub DID zest. napedowy do XT
-
- Lubiący błoto
gdzie kupić RK lub DID zest. napedowy do XT
Gdzie najtaniej i najlepiej kupić zestaw napędowy RK lub DID na necie do XT ( o-ring lub x-ring)
-
- Lubiący błoto
Re: gdzie kupić RK lub DID zest. napedowy do XT
ok dzieki... juz zakupiłem na allegro 378 zł z wysyłka DID - X-ring - zobaczymy jak sie bedzie sprawował
-
- Administrator
Lepiej bylo kupic RK, oby ten DID nie okazal sie podrobka...
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
-
- Lubiący błoto
po tym co widze nie wygąada na podróbke - myslę ze to w 99.9% oryginał dałem 362 (bez wysyłki) jest to zestaw X-ring VM ( sprzedawca twierdzi ze jest to mocniejsza wersja od VX- na kazdym ogniwie wybite DID 520 na pudełku jakis opis po Polsku( naklejony na pudełku) i mozna wyczytac że pochodzi od MOTORLANDU- dystrybucja. Zębatki osobnie kazda zapakowana/zafoliowana z logami i innymi duperelami ( zebatki JTK). W Motorlandzie jak zadzwoniłem powiedzieli mi 500 zł
. Sądzac po tym co widze..(wykonanie itp) mysle ze ciezko byłoby to podrobic).
Zobaczymy jak się sprawdzi... wazne zeby wytrzymał poki co najblizsze 4 tyś km bo wybieram sie pod koniec m-c w trase.

Zobaczymy jak się sprawdzi... wazne zeby wytrzymał poki co najblizsze 4 tyś km bo wybieram sie pod koniec m-c w trase.
-
- Administrator
Zebatki ok. Ja do DIDa nie mam przekonania, ale skoro wszystko wskazuje na to ze jest oryginalny to nie ma co roztrzasac tylko zakladac i gnac przed siebie ;D
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
U mnie siedzi DID VM520, od zakupu moto (rok czasu) nie naciągałem go ani razu, albo tylko o ząbek.
Łańcuch ok, powinieneś nawinąć na nim dużo kkm
Łańcuch ok, powinieneś nawinąć na nim dużo kkm

- endurovoyager
- Lubiący błoto
- Kontakt:
Co do zębatek to do mojej Babci Tereski wychaczyłem jakiś czas temu na allegro zębatke do xt 600 -42 zęby na tył za 10 pln
kupiłem dla sprawdzenia czy nie z plastiku
Najlepsze jest to że przejechałem na niej już jakieś 7 tys km i nie widać śladu zniszczenia, czego nie mogę powiedzieć o przedniej
A to kompletnie nie miało jakiej kol wiek nazwy 

-
- Lubiący błoto
U mnie poprzedni zestaw był jeszcze w miarę dobry. Tylna zębatka bez śladów zużycia - ( zębatki też JT ) przednia w miarę dobra - myślę ze spokojnie zrobiłbym na tym zestawie jeszcze - 5-6 tyś. Jednak łańcuch już był naciągnięty na skali 7. zauważyłem ze coraz częściej muszę go naciągać tak co mniej więcej 1000-1500km. Łańcuch był nierówno wyciągnięty - w jednym miejscu mierząc luz na stopce bocznej (wg instrukcji XT) luz ok 3-4 cm a w innym miejscu tak napięty ze ok 1cm. Stwierdziłem ze ryzykować nie będę - za długa droga przede mną. Jedynie co mnie mniej optymistycznie nastawia to że poprzedni łańcuch był skuty ten co zakupiłem ma zapinkę.
-
- Administrator
Ja w swoich motocyklach mam wszystkie na zapinkę. Grunt to załóż zapinkę w odpowiedni sposób, tzn. patrząc od strony łańcucha zapinka C ma być skierowana końcówkami w przeciwną stronę niż naturalny kierunek obrotu łańcucha, czyli tak jak literka C 
Poza tym mam nadzieję, że nie mierzysz naciągu łańcucha jak motocykl stoi na stopce bocznej

Poza tym mam nadzieję, że nie mierzysz naciągu łańcucha jak motocykl stoi na stopce bocznej

---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Na jeden zestaw napędowy trzeba dwie zębatki zdawczegagasi pisze:Tylna zębatka bez śladów zużycia - ( zębatki też JT ) przednia w miarę dobra - myślę ze spokojnie zrobiłbym na tym zestawie jeszcze - 5-6 tyś.