Bez ssania nie odpali?
- marcinas69
- Lubiący błoto
- Kontakt:
Bez ssania nie odpali?
Mam pytanie natury rozruchowej.Moja XT bez ssania nawet w gorący dzień nie chce odpalić,jak dostanie choć trochę i pochodzi chwilę już jest dobrze.Po dłużej jeździe natomiast wystarczy że godzinę postoi i znów bez wyciągnięcia ssania nie chce zaburzyć.Co się dziać może?
z wódką nie wygrasz...ty ja w ryj ona cie na ziemie
- Kula
- Po ośki w błocie
- Motocykl: XR 400R
Re: Bez ssania nie odpali?
moim zdaniem jest to normalne, XT jest chłodzony powietrzem więc po zgaszeniu silnika dość szybko się studzi. U mnie jest podobnie, w ciepły dzień wystarczy na 3 sekundy włączyć ssanie i elegancko odpala, a gdy go po jeździe zgaszę i chcę odpalić po 20-30 minutach, to muszę dosłownie przed kopnięciem włączyć ssanie i też odpala, bo jak za długo przytrzymam ssanie to się zalewa i wtedy trzeba kopać 
dlatego wydaje mi się, ze ten typ tak ma

dlatego wydaje mi się, ze ten typ tak ma

Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: yamaha XT 600
potwierdzam , moja xt z 99 roku , ma podobnie
-
- Administrator
-
- Po kostki w błocie
po godzinie stania ?endumazi pisze:a moja, jak i terenowcca na ciepłym pali bez ssania
-
- Administrator
nawet i po całej nocyrykoszet pisze:po godzinie stania ?endumazi pisze:a moja, jak i terenowcca na ciepłym pali bez ssania

---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Dokładnie. Maziego Koza pali bez ssania praktycznie zawsze, moja jak jest zimna, albo dłużej postoi to musi zassać paliwko, ale jak jest rozgrzana to pali bez ssania, a na ssaniu nawet nie załapie. Teraz w te upalne dni to jak postoi przez noc w garażu to i bez ssania zagadaendumazi pisze:a moja, jak i terenowcca na ciepłym pali bez ssania

-
- Po kostki w błocie
to Panowie co może być przyczyną?
- zul
- Po kostki w błocie
Co przyczyną ... regulacja gaźnika, temperatura otoczenia, wilgotnosc powietrza, kompresja, trzymanie zaworka zwrotnego od oleju .. itd itp .. Szukacie dziury w całym
pozdro 

-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: TT 600S
Miałem podobne objawy, po nocy musiałem nieźle się okopać plus ssanie do oporu dopiero odpalał, na ciepłym bez problemu palił z 1 kopa. Wczoraj wymieniłem króćce ( w końcu ), przeczyściłem gaźnik przy okazji i motocykl odpalił bez ssania po paru daniach stania w garażu. Także polecam sprawdzenie stanu króćców ssących.
A tak przy okazji zauważyłem że do wymiany nadaje się uszczelka komory pływakowej wiecie może gdzie to można dokupić ? Ewentualnie z czego dorobić, na razie wyciąłem uszczelkę z cienkiej tektury ale delikatnie przesącza paliwo na połączeniu.
Czy ktoś z was zmagał sie z tym problemem ?
A tak przy okazji zauważyłem że do wymiany nadaje się uszczelka komory pływakowej wiecie może gdzie to można dokupić ? Ewentualnie z czego dorobić, na razie wyciąłem uszczelkę z cienkiej tektury ale delikatnie przesącza paliwo na połączeniu.
Czy ktoś z was zmagał sie z tym problemem ?