bulin pisze:ze sprzegłem popróbuje jutro, co do wężyków, wsatwie zdjecie zeby bylo wiadomo o co mi chodzi, dwa wychodza z gaznika, trzeciego nie zlokalizowalem, bardzo mnie to zaskocczylo ze to normalne, ze wycieka benzyna, moze ktos inny sie wypowie na ten temat??
Mam kolejne pytanie, poniewaz czyscilem lancuch, zauwazylem ze tylna zebatka lata w tyl i przod na okolo 3-4 mm, slychac jak sie porusza(zganiatany piach) przy cofaniu, to normalne czy trzeba wymienic lozysko i podkladki??
Pozdrawiam
EDIT: jacekxt60043f sory ze w Ciebie watpilem , te wezyki maja za zadanie takie jak pisales wyzej. Sprzeglo sie zapiekolo, albo cos w tym stylu, po odpaleniu wszytsko ladnie pusilo i dziala jak nalezy. Jezeli chodzi o zebatke ma luzu okolo 2mm i nie chodzi sama zebatka tylko razem "z tym" do czego jest przykrecona, ma tak byc ,czy mam rozkrecic wszytsko i posprawdzac??
Kolejny problem, ktory zauwazylem(wczensiej tego nie bylo) to strzela mi z tlumika, na ssaniu jest ok, ale jak tylko je wylacze silnik sie dlawi i gasnie, a jak dodam gazu(bez ssania) to strzela, nadmienie ze wymienilem filtr powietrza i go ostro spryskalem olejem do filtrow.Świece wymienie jutro jak tylko dojdzie.
No kolego...na motórach sie jeżdzi i grzebie przy nich odkąd ''sam zacząłem sikać'' także głupot bym tutaj nie pisał
...to strzelanie z komina i dławienie może być spowodowane -według mnie masz ustawiony zbyt niski poziom paliwa w gażniku

ale i tym że przesadziłeś z tym plejem do filtrów

wyciąg filtr i zobacz czy nadal dławi .domyslam sie że masz wybebeszony komin

na pustym przy schodzeniu z obrotów bedzie lekko strzelać ,ale nie bedzie sie dławić przy dawaniu gazu:mrgreen:
Ale obstawiam -na 99% filtr
a co do zębatki to napisze wieczorem - wybadam przy moiej...
kiedyś.... wsk, junak, cb750, k-750,rm-125.
obecnie...vs1400,xt60043f.