odpreznik
-
- Czyścioch
odpreznik
Koledzy mam pytanie czy wersia TT z rozrusznikiem posiada w glowicy odpreznik?
Jesli tak jak sprawdzic czy on prawidlowo dziala?
Mam podejzenie ze w moim przypadku nie poniewaz motor odpala zimny tylko pod prostownikiem a cieply pali bez. Dodam ze mam jeszcze xtz660 i zamienilem akumulatory i problem nie znikna a tenera pali bez problemu.
Jesli tak jak sprawdzic czy on prawidlowo dziala?
Mam podejzenie ze w moim przypadku nie poniewaz motor odpala zimny tylko pod prostownikiem a cieply pali bez. Dodam ze mam jeszcze xtz660 i zamienilem akumulatory i problem nie znikna a tenera pali bez problemu.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: nie mam motocykla...
Re: odpreznik
Tu masz podobny wątek http://www.forum.yamahaxt.pl/viewtopic. ... mno#p17228
-
- Czyścioch
Przyjacielu z tego podobnego watku nic nie wynika!
Pytam o odpreznik
Pytam o odpreznik
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: nie mam motocykla...
Pytasz o kilka rzeczy, także o nieodpalanie na zimno,a tym wątku masz akurat problem nie odpalania na zimno.
- -gumis-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: YZ 250 F 2006r Alurama
Zdemontuj rozrusznik. Przerabiałem to w swoim TT600E. Rozrusznik rozkręc, przeczyśc komutator, prowadnice szczotek i wogóle całego przedmuchaj, przeczyśc. Jest tam też oring pomiędzy obudowami który mógł ulec uszkodzeniu. Wjeżdżając w wodę może się dostac do środka syf i woda i stąd problemy. Potem przeglądnij instalację tzn masa do ramy (kabel, mocowanie) oraz przewód + (dodatni). Ale stawiam na rozrusznik. Odprężnika nie ma.
-
- Czyścioch
-gumis-
Widzisz zanim wogole ruszylem temat na forum to sprawdzilem ako potem przewody i rozrusznik tez wymontowalem.
Bylo troche pylu od szczotek i to wszystko- przyznam ze nie czyscilem super idealnie tych prowadnic szczotek to tyle ile sily w plucach komutator byl ok wirnik i stojan szmata , skrecilem i bez efektu z tad wpadlem na pomysl z odpreznikiem ale skoro mowisz ze niema to jeszcze raz wezme sie za rozrusznik!
Ciekawe czy od xtz660 by pasowal rok 2008 bo wizualnie to samo
Widzisz zanim wogole ruszylem temat na forum to sprawdzilem ako potem przewody i rozrusznik tez wymontowalem.
Bylo troche pylu od szczotek i to wszystko- przyznam ze nie czyscilem super idealnie tych prowadnic szczotek to tyle ile sily w plucach komutator byl ok wirnik i stojan szmata , skrecilem i bez efektu z tad wpadlem na pomysl z odpreznikiem ale skoro mowisz ze niema to jeszcze raz wezme sie za rozrusznik!
Ciekawe czy od xtz660 by pasowal rok 2008 bo wizualnie to samo
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
-
- Czyścioch
No kreci ale ciezko! Tak jakby ako slabe bylo!
Pod prostownikiem odpali na strzal.
Z tym ze prostownik taki samochodowy o sporej mocy w porownaniu do pojemnosci akumulatora!
Pod prostownikiem odpali na strzal.
Z tym ze prostownik taki samochodowy o sporej mocy w porownaniu do pojemnosci akumulatora!
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Przewody i styki sprawdzałeś na oko czy użyłeś miernika?
Jeśli rozrusznik kręci się bez oporów to stawiałbym na połączenie lub sam akumulator. Ten silnik potrzebuje mocnego kopa, żeby przełamać kompreche
Jeśli rozrusznik kręci się bez oporów to stawiałbym na połączenie lub sam akumulator. Ten silnik potrzebuje mocnego kopa, żeby przełamać kompreche

-
- Czyścioch
Mam drugie moto xtz660 z wziolem ako od niego(ten pali bez problemu)tez objaw taki sam!
Jeszcze raz przejrze instalacje choc wiesz sam duzo tam niema do sprawdzania.
Jeszcze raz przejrze instalacje choc wiesz sam duzo tam niema do sprawdzania.