uklada zaplonowy - problem
-
- Czyścioch
- Motocykl: TTR 600
uklada zaplonowy - problem
Witam,
Padl mi moto. Zabralem sie do przegladu ukladu zaplonwego. Wyglada na to, ze pradnica dziala ale nie ma iskry na swiecy. Sprawdzilem kill switch ( bo juz kiedys mnie zawiodl, stacyjke, kondensator przewodzi... Dajcie znac na co jeszcze zwrocic uwage ?Dzieki serdeczne!
Pzdro, Pawel
Padl mi moto. Zabralem sie do przegladu ukladu zaplonwego. Wyglada na to, ze pradnica dziala ale nie ma iskry na swiecy. Sprawdzilem kill switch ( bo juz kiedys mnie zawiodl, stacyjke, kondensator przewodzi... Dajcie znac na co jeszcze zwrocic uwage ?Dzieki serdeczne!
Pzdro, Pawel
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: DR650SE
Re: uklada zaplonowy - problem
zobacz przewody wychodzace z magneta ja kiedys w tt mialem ukruszone ,ogolnie wszystkie kable zlaczki szczegolnie przy module luknij
DR800
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00
Przede wszystkim posprawdzaj:
- świecę
- przewód WN
- fajkę
- cewkę zapłonową
- konektory w obwodzie
skoro przewodzi to jest walnięty!!!
- świecę
- przewód WN
- fajkę
- cewkę zapłonową
- konektory w obwodzie
a jak żeś to mierzył ten kondensator?Bishop pisze:... kondensator przewodzi...
skoro przewodzi to jest walnięty!!!
-
- Czyścioch
dzieki. Chodzilo mi o to, ze kondensator laduje sie i po naladowaniu nie przewodzi... czyli jest sprawny.
-
- Czyścioch
Mad Max pisze:zobacz przewody wychodzace z magneta ja kiedys w tt mialem ukruszone ,ogolnie wszystkie kable zlaczki szczegolnie przy module luknij
Czy magneto to jest ta sama pradnica, ktora zasil inne odbiorniki pradu np. zarowki ( kierunkowskazy i neutral przy kopaniu mi sie swieca)