Mam spekaną felge i szprychy tez juz sa na wycieńczeniu nie moge znalezc urzywanego od tego modelu Od jakiego innego modelu lub marki moze pasowac tylne kolo
Zrób to co ja - raz a dobrze Nówka felga Excel + grubsze szprychy
Oczywiście koszt nieco wyższy niż używka, ale nie wiadomo w jakim stanie coś dostaniesz - czy nie trzeba będzie centrować (jeśli tak, to czy szprychy dadzą się odkręcić?), czy felga nie będzie krzywa lub utleniona jak w moim przypadku.
Pisze to po raz kolejny - obręcze do TT muszą mieć gniazda pod dwoma róźnymi kątami, bo są dwie długości szprych ze względu na bardziej wysuniętą piastę z jednej strony. Jak kupisz zwykłą obręcz to prawdopodobnie co chwilę szprychy będą się urywały.
Artur, obecnie też mam grubsze szprychy Masz rozwierconą piastę?
Ja wybrałem najdroższą opcję, bo nie chciałem samemu kombinować z doborem szprych (już wiem, że źle bym je dobrał), czyli oddałem piastę+obręcz, a cała reszta 250zł na gotowo. Można się zapytać ile za felę życzy sobie Paweł Król, możliwe że w pakiecie dużo mniej niż katalogowa cena u Olka. W razie czego mogę załatwić taniej
Załatwię, ale pytanie czy faktycznie do TTRy można? Pawlo jasno postawił sprawę. Najlepiej zadzwoń do Pawła Króla i on Ci już coś doradzi. U siebie oczywiście wymieniałem wszystkie szprychy. Zawiozłem jedynie nowy felunek i samą piastę.
Zadzwoń do Króla (Bielsko) i dowiesz się wszystkiego w 2 minuty. Jeśli coś istnieje i jest dostępne na naszym rynku, to on na pewno to już przerabiał. TT jest zbyt popularny żeby jeszcze nie przejść przez jego warsztat