Jak w tytule skończyły mi się jakiś czas temu tarcze w xt w zeszłym sezonie zmieniłem przód pozostał mi tył do wymiany .
Chciał bym przyoszczędzić trochę kasy bo na szybko licząc muszę wpakować jeszcze jakieś 2 k zł w sprzęta .
Szukałem używek na allegro ale sam złom - wszystko po za limitem zużycia nówka dedykowana do xt to delikatnie 400 stówy .
Jakoś ciężko przełknąć mi tą cenę wiec może ktoś spotkał się z atrakcyjniejszym cenowo wariantem ?
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
najtaniej znalazłem 230 EBC + koszty przesyłki , w swojej wsi 270 u Olał Motocykle taką kwotę mogę przełknąć za przód płaciłem coś pod 4 paki tył jest mniejszy to tyle co da auta Brem bo dwie sztuki chodza po 230 jak mam dwa koła to od razu mam płacić za 4 ? w h..a grają moim zdaniem z i tyle - pomału rozwazałem dzisiaj hamulce z górskiego roweru na rafke bo za niedługo merca klasy s będzie można taniej wyrwać
אני לא צריך עזרה קומית,
Ja ostatnio czytałem w jakieś gazecie (chyba Motocykl), że któraś firma (TRW?) wypuściła tarcze hamulcowe do enduro. Nie posiadają one homologacji drogowej, ale są dzięki temu sporo tańsze.
Aruś pisze:A jednak sie pomylilem. Dalem tez niestety 169 zł za ng brake disc do tylu
- aruś pochwal się bez reklamy gdzie ? NG - to hiszpańska firma ? chyba na przód takie kupowałem ale skasowali mnie chyba nieadekwatnie skoro tył w tej cenie co piszesz
אני לא צריך עזרה קומית,
Czyli mowisz ze mam dobra tarcze? Nawet nie wiedzialem
Kupilem w Rydultowach (Rybnik) u NIESZPOREK MOTOCYKLE. Tyle ze odradzam bo dalem zaliczke i tarcza miala przyjsc za 3 dni do sklepu. Przyszla za 3 tygodnie ;/ (wydzwanialem dziennie )
Ja nic nie powiem na temat jakości tej tarczy NG czy jakiejś innej zrobiłem ok 6 -8 kkm na niej - na oryginale ja zrobiłem ok 30 kkm o ile licznik nie był kręcony to wychodzi ze 50 parę kkm zrobił i ciężko mi powiedzieć w którym momencie straciła dop wymiar jak ją pomierzyłem to była poniżej limitu wiec zmieniłem .Tył mi zszedł szybciej bo klocki zaczęły zeskakiwać z sprężynek i dociskały stale do tarczy ale to tez efekt tego ze nie trzymała już wymiaru , teraz ma w najcieńszym miejscu 3 mm. i nie będę dalej przeginał pały .Albo kupie albo nie będę jeździł .
אני לא צריך עזרה קומית,
witam, potrzebował bym danych na temat dopuszczalnych wymiarów tarcz (przedniej i tylnej) tak samo jak z klockami
Również jakiej firmy brać ?
Tak samo bym mógł prosić o opinie na temat zamontowania większej tarczy (bo robie SM'a) a większa tarcza pomijajać walory wyglądu oczywiście powinny lepiej sprawować się podczas hamowania. Oczywiście pewnie trzeba by odrazu wymieniać na większe zasicki i może pompkę - chociaż nie wiem :/