TT600E

Pokaż innym swój motocykl!
Awatar użytkownika
divastion
Lubiący błoto
Motocykl: była VT1100 i TT600E
Kontakt:

TT600E

Post autor: divastion »

Wczoraj stałem się posiadaczem tego cudeńka:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

:)

Kupiona na otomoto od gościa z Dębicy: http://otomoto.pl/yamaha-tt-ttr-dodatki ... 64169.html

Wcześniej w ten sam dzień byłem oglądać moto z Tarnowa: http://allegro.pl/yamaha-tt-600-i1952962333.html

Niestety pomimo atrakcyjnego wyglądu, coś niemiłosiernie metalicznie waliło w silniku, no i sobie odpuściłem tą Tarnowską :D
Awatar użytkownika
-gumis-
Po kostki w błocie
Motocykl: YZ 250 F 2006r Alurama

Re: TT600E

Post autor: -gumis- »

O siły nieczyste!!!!!!! Poszedłeś w moje ślady i to dosłownie!!! Witaj były shadoku! Widzę ,że mój mail (na SHOC) przekonał Cię do TT :) Miałem tą sztukę też na oku jednak za daleko mi było, tą z Tarnowa też chciałem oglądac, dobrze ,że nie jechałem. Kupiłem w końcu z Bielska i identyko jak Ty. Tak więc będziemy SIĘ i forum wspierac, bo przyznam szczerze ,że z shadołowym forum ,to tu jest cisza jak makiem zasiał...(chyba że nie ma problemów z tymi maszynami ;) ) Pozdrawiam :twisted:
P.S. Ładna sztuka, niech służy, kostki zakładaj i w teren!!Acha i moduł schowaj pod zbiornik, bo będziesz płakac jak gleba będzie nieżyczliwa dla modułu...
GAS GAS EC 300
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Divastion - fajna sztuka ;) chłopie ile ty masz wzrostu :? jakiś ten motorek mały przy tobie :lol: .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
gwardia
Po kostki w błocie
Motocykl: nie mam motocykla...

Post autor: gwardia »

Ha, też te motorki oglądałem, przymierzałem się do tego z Tranowa, ale widzę, że dobrze że się nie zdecydowałem. Ten z Dębicy trochę ma plastiki zmęczone ;) . To chyba został jeszcze ten w Wadowicach i Bystrzycy, no i widziałem coś w Bydgoszczy, ale wiekowe 1994. Spytam jeszcze niedyskretnie za ile nabyłeś?
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

Gratuluję sprzęta. Dobra półka na kocura ;) A może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego TT-ki tak podrożały? :) Nie dość, że same z rozruchajką, to jeszcze takie chore ceny. A w tej z Tarnowa to jedyne co widzę atrakcyjnego to komin :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
-gumis-
Po kostki w błocie
Motocykl: YZ 250 F 2006r Alurama

Post autor: -gumis- »

Dlaczego podrożały? Bo się okazało ,że DR' y są kiepskie a XT za ciężkie a poza tym mała awaryjnośc sprzętu i to że coraz więcej ludzi wsakuje na enduro ,jak np JA :lol: I większośc woli wygodę czyli electrico rozrusznico! A tak na poważnie to nie wiem , nie zaglądałem wcześniej na TT, nie interesowałem się tego typu maszynami, do tego pewnego dnia...
GAS GAS EC 300
gwardia
Po kostki w błocie

Podrożały jak zwykle motory na jesieni.
gwardia
Po kostki w błocie

Pawlo pisze:Gratuluję sprzęta. Dobra półka na kocura ;) A może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego TT-ki tak podrożały? :) Nie dość, że same z rozruchajką, to jeszcze takie chore ceny. A w tej z Tarnowa to jedyne co widzę atrakcyjnego to komin :mrgreen:
Spytam, może naiwnie co jest nie tak z tą TT z Tarnowa?
Awatar użytkownika
divastion
Lubiący błoto
Motocykl: była VT1100 i TT600E
Kontakt:

Post autor: divastion »

@ Gacek - hehehe, tylko ok 193cm wzrostu :lol: :lol:
@Gwardia - owszem plastiki zmęczone, ale co tam plastiki, dla mnie najważniejszy był silnik, żeby ładnie pracował :) Udało mi się utargować za niego 6200 i 8 browarów :lol: A ta z Tarnowa ma coś ewidentnie z silnikiem nie tak... bo wali tak metalicznie, że się wytrzymać nie da... przy niskich obrotach nie słychać, a wraz z wzrostem obrotów metaliczny, nieprzyjemny dźwięk rośnie...
@Pawlo - dzięki, dzięki... futrzanemu kufrowi się spodobał od razu :lol:
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

gwardia pisze:Spytam, może naiwnie co jest nie tak z tą TT z Tarnowa?
W oczy gryzie mnie ten zbiornik gazu od tylnego amora, który jest od innego moto i w ogóle go nie powinno tam być. Jest jeszcze kilka elementów stylistycznych, które mi nie pasują, ale to już kwestia gustu ;) Ta, którą kupił divastion wg mnie wygląda o niebo lepiej.
Kolejna dziwna cena http://otomoto.pl/yamaha-tt-600-tt600-r ... 61675.html Pięknie pospawany wahacz, lampa siakaś dziwna, koła od innej TT, porysowany zbiorniczek płynu hamulcowego, możliwe, że moto zaliczyło "dacha" a kiera też wygląda na zmienioną - i za to 7k? Za 5,5k kupiłem swoją w lepszym stanie i to z dostawą pod dom :lol: Chyba za około 7-8tyś. to się sprzedała taka TT-S z forum, która była totalnie odnowiona i wyglądała jak z salonu, także ceny poszły lekko w górę ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ