zestaw naprawczy zacisku tył...

Forum dotyczące nadwozia, zawieszenia, układu hamulcowego, napędowego, ogumienia i innych podzespołów nie związanych z silnikiem.
Awatar użytkownika
KAJOW
Lubiący błoto
Motocykl: XT 600 Z Ténéré 3AJ

zestaw naprawczy zacisku tył...

Post autor: KAJOW »

GDZIE KUPIĘ??
Nigdzie nie mogę znaleźć, a muszę wymienić tę dużą gumę dookoła tłoczka...
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Re: zestaw naprawczy zacisku tył...

Post autor: Pawlo »

Tylko Yamaha. Ewentualnie przeszczep z używki.
Tu link jakie ceny poszczególnych części:
http://partsfinder.onlinemicrofiche.com ... &A=74&B=30
Obrazek
lukassnarcyz
Czyścioch
Motocykl: XTZ 750

Post autor: lukassnarcyz »

To występuje jako komplet naprawczy (dwie uszczelki). Na cenę w dolarach nie patrz, gdyz amerykanie mają zupełnie inne ceny, które nie odpowiadaja europejskim, a tym bardziej polskim.

To jest koszt ok. 150 zł.
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Chyba komuś w mózgu odprężnik pościł z tą ceną :lol: - proponuję otworzyć dział absurdów cenowych dla części
Yamaha. Myślę ze ring spokojnie do nabycia w sklepie z uszczelnieniami ochrony kołnierz pewnie tez zaskoczy z jakiegoś samochodowego tłoczyska - jak nie to lepiej cały używany zacisk zakupić taniej wyjdzie :P .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
loko
Po kostki w błocie
Motocykl: TT600R

Post autor: loko »

To już piszę dysza główna do gaznika od TTR 120zł :mrgreen: …. taka mała rzecz :mrgreen: :lol:

Teoretycznie kupując motocykl w częściach powinno wyjść taniej niż kupno gotowego bo nie płacimy za montaż o tu psikus. :mrgreen: :twisted:
motorynka(1996-1999)...jawka50(1999-2000)...mz150(2000-2001)...mz251(2001-2006)...gs500e(2003,5-2007)...TT600R(2007-
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

Ktoś '' rzeźbi '' ludzi z pasją :? tylko pytanie ? kto !!! :P ? przecierz jakość materiałów i procesy wytwórcze części nie odbiegają od asortymentu samochodowego wiec płacimy za markę ? przecież i tak większość podzespołów yamahy jest wykonywana zapewne przez kooperantów którzy nie noszą loga firmy :P .I robią to zapewne za stawkę z " 4 świata " :roll: .
אני לא צריך עזרה קומית,
Awatar użytkownika
Aruś
Po kostki w błocie
Motocykl: HORNET 919

Post autor: Aruś »

Pytanie w jakiej cenie dostaje hurtowo dobry sprzedawca a w jakiej cenie nam sprzedają :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

Każdy orze jak moze ;) ale panowie bez przesady za kawałek gumy taką kasę ładować - rozumiem ze forma do wtrysku sporo kosztuje ale suma jaka padła to (nie dokończę ) powiem uczciwie często przezywam podobne frustracje i przekonałem się nie jednokrotnie ze należy "zbadać rynek " i po to jest forum 8-) .Jeżeli chodzi o oryginalne części kiedyś ślepo kupowałem bez kombinacji jednak yamaha nauczyła mnie jednego nie czuję za tym jakości chyba ze w kieszeni , ale grosz jakoś nie ciązy chyba ze klepaki :lol: . Pamiętam sytuacje kiedy rachunek wyskakiwał na tysiące przy zakupie a sprzedawca pytał nie masz gotuwy karta ? :oops: .Zapomniałem się z "dobrego wychowania " zapytać go ile zarabia ze 2 koła które zostawię w jego sklepie jednorazowo to taka drobnostka ? :P .Tyle ze co poniektórzy dla haju kupują okleinę co roku za 500 ale ja pier....e nalepki moto jest do hulania a nie wyglądu ;) .
אני לא צריך עזרה קומית,
Awatar użytkownika
Aruś
Po kostki w błocie
Motocykl: HORNET 919

Post autor: Aruś »

Kupisz nowego chinskiego skuterka i pierwsze wymiany jesli nie zrobisz sam to w serwisowce zaplacisz w setkach lub tysiacach... Tak samo króćce do XT w serwisowce gdzie najpierw dzwonilem to cena 499 zł czy cos takiego! Dzwonie do Olka i te same za 150 plus jakis rabat :D
Obrazek
Awatar użytkownika
zul
Po kostki w błocie

Post autor: zul »

Na allegro jest firma ktora za 50 zl zregeneruje Ci caly zacisk. Wypiaskuja, wymienia uszcelki wymyja i pomaluja na dany kolor zacisk proszkowo... pozdro ;)
ODPOWIEDZ