Jakie moto kupić?
-
- Czyścioch
- Motocykl: yamaha tdm850 xtz750
Jakie moto kupić?
Od pewnego czasu zastanawiam sie nad kupnem yamahy xt600.Mam teraz xtz750,b. dobry motocykl,ale nie chce mi sie walczyc z jej waga.I tu pomysl na lzejsza 600-tke.Wspomne tylko ,ze zaden ze mnie Erzberg,motocykl mialby stanac na terenowych oponach ,bez zadnych kufrow ale z mozliwoscia przytroczenia i zapakowania sie do jakiegos wora(wiecie tak po pioniersku:))najczesciej drogi szutrowe,jakies lesne przecinki bez palowania,czasem jakies podjazdy pod gorki(ale bez przesady...kiedys wiechalem xtz pod taka gore,ze pozniej balem sie z niej zjechac:)))ostro bylo:)Niewykluczone tez jakies przeloty po asfalcie tak do 100-wki.
Jestem wysoki 1.91,wiec moto w klebie tez musi byc wysokie.Chcialbym kupic xt tenere(maja takiego klasycznego rajdowego stajla:))i teraz..Czy z owiewka czy bez?
No to atakujcie teraz Panowie,przekonujcie,bo pewnie i tak kupie:))
Jestem wysoki 1.91,wiec moto w klebie tez musi byc wysokie.Chcialbym kupic xt tenere(maja takiego klasycznego rajdowego stajla:))i teraz..Czy z owiewka czy bez?
No to atakujcie teraz Panowie,przekonujcie,bo pewnie i tak kupie:))
Ostatnio zmieniony 21 maja 2011, 15:11 przez terenowiecc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem nazwę tematu ;)
Powód: Poprawiłem nazwę tematu ;)
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Re: Jakie moto kupić?
A myślałeś o TT/TTR 600? Spełnia twoje wymagania w 100% i będzie najlżejszym wyborem 

-
- Czyścioch
Jasne,ze myslalem ale mam ograniczone srodki finansowe:)Moglbym przeznaczyc na moto ok 6tys.a jak wiadomo w nowo kupionym sprzecie jeszcze cos trzeba zrobic.Jakies pierdoly(lozyska,regulacje) moge zrobic sam, cos powaznego to juz problem.Potem ewentualne dozbrojenie...Przegladajac oferty trafiam na tt za nawet cztery z kawalkiem..ale za taka kwote "pierdol"moze byc duzo o ile skonczyloby sie tylko na tym.Poprostu tt sa drozsze i chyba czesciej jezdzone "na lokcie miedzy drzewami":))
- mateusz50007
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600 Z TENERE 3AJ
Do lasu to Tenerka tylko 1VJ albo 34L/55w. 3AJ do lasu jest troche za ciężka ale za to na jakieś szutry i droge bedzie chyba najlepsza.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- daszek
- Lubiący błoto
- Motocykl: Yamaha TT600S
Za 6 kupisz tt600 ja za swoją dałem 3700 zarejestrowaną w kraju tylko miała pare pierdół do zrobienia z czym się uporałem a teraz z czym innym się męczę z własnej głupoty
tak jak piszesz to idealna dla ciebie jest tt600 bo xt trochę ciężki jest a tt nie nadaje się do hardkurowszego terenu bo za ciężka też jest i w zakrętach ciągnie ją w dół strasznie boję się myśleć jak by grawitacja działa na xt w zakręcie 

"nie ma boga jest motór, motór nasz pan i władca"
-
- Administrator
-
- Czyścioch
Dzieki za wszystkie rady..
Wlasnie!Zainteresowalem sie powaznie 1vj.Nawet znalazlem ogloszenie,tylko cholera daleko bardzo,bo az w Krosnie( jestem z W-wy)cena bardzo przystepna.Motocykl wydaje sie byc dobra baza.Reszte pieniedzy wpompowalbym w moto, by go dopiescic. Dzwonilem do goscia :mowi, ze motocykl nie jest wytluczony,wszystko oryginalne,zbiornik bez wgniotek(czesta przypadlosc tego modelu)widac ,ktos w wiekszosci jezdzil turystycznie asfaltami.Wspomnial tez o sprzegle.. regulacja??bo troche ciagnie.Zakladajac,ze nawet jesli byloby do roboty,to zostaje spora poduszka finansowa:))Koles chce 2900.A z Was panowie to nikt z Krosna,badz okolic nie jest?:)))
Wlasnie!Zainteresowalem sie powaznie 1vj.Nawet znalazlem ogloszenie,tylko cholera daleko bardzo,bo az w Krosnie( jestem z W-wy)cena bardzo przystepna.Motocykl wydaje sie byc dobra baza.Reszte pieniedzy wpompowalbym w moto, by go dopiescic. Dzwonilem do goscia :mowi, ze motocykl nie jest wytluczony,wszystko oryginalne,zbiornik bez wgniotek(czesta przypadlosc tego modelu)widac ,ktos w wiekszosci jezdzil turystycznie asfaltami.Wspomnial tez o sprzegle.. regulacja??bo troche ciagnie.Zakladajac,ze nawet jesli byloby do roboty,to zostaje spora poduszka finansowa:))Koles chce 2900.A z Was panowie to nikt z Krosna,badz okolic nie jest?:)))
-
- Administrator
kilimandzaro pisze:Dzieki za wszystkie rady..
Przyjedź na lubelszczyznę, przymierzysz się.
Być może sam pojadę do Wawki do Kumpla, ale to najwcześniej w sierpniu.
W kwestii sprzęgła - albo dojechane, albo źle złożone. U mnie po kupnie było identycznie. Okazało się, że przekładki były w złej kolejności poskładane. Wystarczyło złożyć według serwisówki.
Podstawa to rama, zawiecha. W mojej zawieszenie jest jak na te lata na prawdę w dobrej kondycji (choć tył trochę na Ukrainie dojechałem), dzięki temu przynajmniej ten problem odpada. Silnik zrobisz sobie, a najlepiej budować silnik na karterach i głowicy od młodszego modelu.
Jak masz pytania pisz. Być może ktoś z podkarpacia pomoże, jeżeli masz zdjęcia wrzuć - co będę w stanie powiedzieć po zdjęciach to powiem.
Gdybyś wybierał się na ogląd / zakup mogę pojechać na ogląd z Tobą. Kwestia dogadania terminu.
---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
-
- Czyścioch
Dzieki serdeczne.W tygodniu nie dam rady pojechac, facet tez woli weekend.Jesli plany nie zawioda -wskakuje na tdm i robie sobie wycieczke do Krosna obejrzec moto a wtedy proponowana pomoc- Endumazi!, bylaby nieoceniona.Ponizej zamieszczam tresc ogloszenia i zdjecie.Wlasnie nie wiem ,czy nie powinienem wkleic poprostu link do ogloszenia??
Sprzedam zadbanego Crosa Yamaha XT 600,rocznik 1987,palony na rozrósznik,po wymianie akumulatora,oleju,stan techniczny i wizualny bardzo dobry,zarejestrowany,opłacony,godny polecenia,motor ostatnio uzytkowany sporadycznie,nie wytuczony,cena 2900 zł do negocjacji (tekst oryginalny)
Sprzedam zadbanego Crosa Yamaha XT 600,rocznik 1987,palony na rozrósznik,po wymianie akumulatora,oleju,stan techniczny i wizualny bardzo dobry,zarejestrowany,opłacony,godny polecenia,motor ostatnio uzytkowany sporadycznie,nie wytuczony,cena 2900 zł do negocjacji (tekst oryginalny)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kula
- Po ośki w błocie
- Motocykl: XR 400R
jak ktoś sprzedając Xt pisze, że sprzeda zadbanego Crossa, to od razu widać jakie ma pojęcie...
choć wiadomo, może być różnie, jak nie masz daleko to podjedz i zobacz co i jak
edit. już widzę że masz kawałek, niby 2900 to nie dużo...
choć wiadomo, może być różnie, jak nie masz daleko to podjedz i zobacz co i jak

edit. już widzę że masz kawałek, niby 2900 to nie dużo...
Motorynka -> Simson S51 -> Suzuki Dr 125 SE -> Honda Varadero 125 -> Pełnoletnia Yamaha XT 600 -> XR 400R