XT 600 Z 3AJ

Pokaż innym swój motocykl!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Re: XT 600 Z 3AJ

Post autor: ArturS »

Jeszcze 100km i pęknie 10tys.km od zakupu :tenere: W weekend trzeba to będzie opić :browar:
Awatar użytkownika
terenowiecc
Administrator
Motocykl: LC4

Post autor: terenowiecc »

I jak, przekonałeś się do moto? :mrgreen: Bo po zakupie chyba nie do końca zadowolony byłeś?
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Kontakt:

Nadal się nie przekonałem :? Muszę pożyczyć od kogoś podwyższenie kiery i zobaczę czy wtedy pozycja się poprawi. Cały czas jakoś dziwnie mi się nim jeździ - terenie niepewnie, na winklach mam opory. Najgorzej jest jak chwilę pojeżdżę na żonowym KLE 500 i znowu się przesiadam na XT. Ostatnio przymierzałem się też do LC8 - wszystko jakby projektowane pode mnie :roll: Ale... na razie brak funduszy na takie dobroci. Zresztą LC8 trochę ciężki, więc musiałbym mieć jeszcze drugie moto. Wolałbym 690, więc pojeżdżę jeszcze z 2 lata XT, w międzyczasie pojawi się kupę opinii nt. 690 i... zobaczymy co będzie ;) Tenerka musi ze mną wytrzymać jeszcze z 30-40tys.km :mrgreen: Zimą znowu wymyślę jakiś większy serwis (m.in. muszę zrobić porządek z wałkiem zdawczym) i już rysuję na mapie 3-tygodniową podróż do Gruzji. Oby się udało :D
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

U siebie zastosowałem podwyższenie 35 mm i nadal nie ma rewelacji mam tez spore obawy o wytrzymałość riserów przy ew spotkaniu z glebą :roll:
Na bazie przemyśleń zastanawiam się nad podniesieniem półki poprzez dorobienie śruby z dłuższym trzymaniem centralnego otworu efekt dłuższej główki ramy .Pewnie bedę miał problemy z linkami itp ale jest to dla mnie bardziej racjonalne rozwiazanie .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Awatar użytkownika
terenowiecc
Administrator
Motocykl: LC4

Post autor: terenowiecc »

Panowie przecież XT po zakrętach prowadzi się jak rower, co jak co ale lekkość prowadzenia tego motocykla jest moim zdaniem rewelacyjna. Chociaż zbyt wielkiego doświadczenia i porównania nie mam więc to nie muszą być obiektywne odczucia :niewiem:
W 43F miałem oryginalna kierownicę i przy moich 183cm wzrostu było tak w sam raz, na stojaka byłem wyprostowany i nie męczyłem się za bardzo ale 2cm wyżej kiera by nie zaszkodziła. Oryginał jest dość wysoki, Paskal kiedyś miał Renthala za grube dolary w swoim 3AJ ale strasznie płaskie to było i jazda na czymś takim bez odpowiednim riserów to na pewno męczarnia.
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Kontakt:

Tak mi się wspomniało z wakacji i znalazłem w plikach - zbiornik paliwa od pewnego czasu ma nieco zmniejszoną objętość :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n159Wd4Tt_E[/youtube]
mazi
Administrator

Post autor: mazi »

ArturS pisze:Tak mi się wspomniało z wakacji i znalazłem w plikach - zbiornik paliwa od pewnego czasu ma nieco zmniejszoną objętość :lol:
Gmoli, gmoli brak :-) Fajne widoczki!
---
Pozdrawiam
mazi
Awatar użytkownika
Magic
Po kostki w błocie
Motocykl: XT 600 E 1998

Post autor: Magic »

Ładny strzał :)
Nie zazdroszczę, to zawsze głupie uczucie uszkodzić motocykl.. :cry:
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Kontakt:

Tenerka ostatnio wzbogaciła się o podwyższenie 30mm i nowy akumulator Landport YTX14AHL-BS, który zasługuje na szczególną uwagę, bo jest BEZOBSŁUGOWY :bananaevil: Koniec z pilnowaniem poziomu elektrolitu. Przy okazji ma lepsze parametry od standardu - 12Ah i 210A prądu rozruchowego. Przy okazji montażu i prób, szlag trafił wysłużoną linkę sprzęgła, której na razie nie sposób dostać :niewiem:
gwardia
Po kostki w błocie
Motocykl: nie mam motocykla...

Post autor: gwardia »

ArturS pisze:Tak mi się wspomniało z wakacji i znalazłem w plikach - zbiornik paliwa od pewnego czasu ma nieco zmniejszoną objętość :lol:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n159Wd4Tt_E[/youtube]
Czy gościu na trampku za tobą na końcu filmiku to przypadkiem nie Thorgal?
ODPOWIEDZ