Nie jestem zupełnie obeznany w temacie - w rozruszniku xt jest coś takiego jak bendiks wydawało mi się ze to na stale jest zazębione .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
to taka potoczna nazwa,jest to na stałe zazębione, inna nazwa to wolne koło albo koło dwu kierunkowe albo sprzęgiełko rozrisznika, zbudowane to jest tak ze na wał założony jest taki tryb który osadzony jest jakby na łożysku z takich wałeczków ale one nie są okrągłe tylko mają takie kanty i jak rozrusznik zaczyna kręcić to te kanty się klinują tak jak by pod włos i zaczyna się obracać wał,, a jak sie obraca wał podczas pracy silnika to wałeczki kręcą się z włosem i nic sie nie klinuje i tym samym nie obraca rozrusznikiem -mimo ze jest to zazębione na stałe. Gdy te wałeczki mają starte te kanty to dzieje sie tak ze ten "bendiks" przepuszcza., u mnie jeszcze jest taki problem ze się klinuje i rozrusznik nie ma siły przełamać ale nie wiem dokładnie co tam blokuje, jak rozbiorę to zrobię fotki
Sorry tak to kumam - bendiks to dla mnie elektromagnes który zazębia rozrusznik wiec głupawo dumałem gdzie takie coś się znajduje w rozruszniku .
Ale dzieki za "rozjaśnienie" nazewnictwa
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.