XT 600 Z 3AJ
-
- Czyścioch
- Motocykl: r 1100 gs & xt 600 z 3aj
Re: XT 600 Z 3AJ
Hej, ładny remont mu zrobiłeś, też mnie to będzie pewnie czekać. Od zakupu zrobiłem coś ok 12 tyś , przeważnie teren, olej troszke znika a najbardziej na dłuższych dojazdówkach asfaltem. Ale puki nie kopci dam mu spokój.
Też mam do wymiany linke sprzęgła, jak byś coś wiedział gdzie nabyć to daj znać. Pozdro
Też mam do wymiany linke sprzęgła, jak byś coś wiedział gdzie nabyć to daj znać. Pozdro
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Zgadza sięgwardia pisze:Czy gościu na trampku za tobą na końcu filmiku to przypadkiem nie Thorgal?ArturS pisze:Tak mi się wspomniało z wakacji i znalazłem w plikach - zbiornik paliwa od pewnego czasu ma nieco zmniejszoną objętość![]()
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n159Wd4Tt_E[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VgABeJfmDkg[/youtube]
Czekam na dostawę do larssona i w międzyczasie szukam innych zamienników. Nie wiedzieć dlaczego, do 3AJ linka jest kilka razy droższa niż do pozostałych modeliPawlicho pisze:Hej, ładny remont mu zrobiłeś, też mnie to będzie pewnie czekać. Od zakupu zrobiłem coś ok 12 tyś , przeważnie teren, olej troszke znika a najbardziej na dłuższych dojazdówkach asfaltem. Ale puki nie kopci dam mu spokój.

- terenowiecc
- Administrator
- Motocykl: LC4
Linkę z CZ polecam. Kosztuje z 6zł i dwa sezony przejeździła u mnie 

- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
W 3AJ jest to trochę dziwnie rozwiązane, z CZ nie podejdzie 

-
- Administrator
łaj ?ArturS pisze:W 3AJ jest to trochę dziwnie rozwiązane, z CZ nie podejdzie

---
Pozdrawiam
mazi
Pozdrawiam
mazi
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
Wczoraj wcześniej zwinąłem się z pracy, trochę grzebania i tenerka na chodzie. Wymieniłem linkę sprzęgła i od razu się zastanawiam, czy jego kres nie jest bardzo bliski. Te całe ramię, do którego przy silniku jest przytwierdzona linka, jest tak blisko pancerza, że przy wciśnięciu klamki prawie go dotyka. Właściwie, to by dotknęło, tylko progripy nie pozwalają do końca wcisnąć klamkę. Jak to u was wygląda?
I tak miałem zamiar dobrać się do tarcz i przynajmniej wymienić sprężyny, ale chyba czeka mnie wymiana wszystkiego. Zresztą, ostatnia jazda w 2012, obfitowała w różne atrakcje jak np. śmierć akumulatora i jak pamiętam, to przy rozgrzanym silniku nie mogłem go odpalić na pych, bo sprzęgło nie kleiło. Dopiero jak się wystudził udało się odpalić.

- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
"Nowa" kanapa. Trochę zniszczona, trzeba oddać do tapicera. Ale zdrowo wycięta, więc dobre 30-40mm w dół, a to dla mnie ważne, bo witki mam krótkie
Żelówka idzie na półkę. Pewnie przyda się na dłuższe asfaltowe przeloty.

- Magic
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT 600 E 1998
Widzę nie naprawiłeś jeszcze zbiornika 

- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
Raczej nie będę naprawiał
Kupię drugi i zakonserwowany postawię na półce 

- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
Output shaft, czyli wałek zdawczy. W odróżnieniu do hondy, yamaha nie cierpi na uklepywanie się wieloklinu na wałku, niestety cierpi na uklepywanie się gwintu
W drodze na Bałkany, najpierw dopadło to kolegę na XTZ 750, a po kilkuset km również u mnie wyszło na jaw, że niewiele trzeba było, a straciłbym zębatkę. Skończyło się na spawaniu nakrętki do wałka i tak przelatałem kolejne 7 czy 8tys.km. Niestety zębatka jest już zdrowo zjedzona i jeździć tak dalej nie można. Zabrałem się na razie za zrzucenie tego nieszczęścia

Dzisiaj pomiary, rysunki, pytania do bardziej doświadczonych i trzeba działać. Zapewne jedynym mądrym rozwiązaniem będzie wiercenie w wałku?

Dzisiaj pomiary, rysunki, pytania do bardziej doświadczonych i trzeba działać. Zapewne jedynym mądrym rozwiązaniem będzie wiercenie w wałku?