Gacek pokarze wszystko w swoim czasie jeszcze się zima nie skończyła:) Jeśli chodzi o kwestie odpowietrzenia oleju, to jest w serwis manuale podana cała procedura i nie ma nic tu o użyciu urządzenia odpowietrzającego choć wiem ze takie w serwisie mają!!Jedynym zaworem do podłączenia jest jedna z trzech wyjść na przewodzie łączącym pojemnik kompresji z amortyzatorem. To ta mała nakrętka na klucz imbus (widoczna na zdjęciu)Jeśli ten typ amortyzatora będzie wymagał odpowietrzenia to tez technicznie jest na to sposób , Plan jest jeszcze w powijakach . Myślę ze będzie tam możliwość podłączenia zaworu odpowietrzającego z hamulca ale bez tego tez idzie to zrobić. myślę ze bardziej jest ważne odpowiednia ilość oleju w amortyzatorze jak iw pojemniku kompresji jest to podane szczegółowo do danego rodzaju długości(w tym przypadku 77mm tłok z gazem)Gacek pisze:Dalti ciekawi mnie (pochwal się ) fotki - jak wygląda u ciebie głowica (element na którym siedzi shim) i jej uszczelnienia no i cylinder w którym prauje ?.Tak ogólnie amortyzator z ttr posiada rewizję do napełniania oliwą i odpowietrzania czy będziesz kombinował ?.Kiedyś pomagałem znajomemu robić amortyzator z gas gas i porządne odpowietrzenie tego to masakra była pól godziny dymania i non stop leciały bąble w oliwie .Masz dostep do takiego sprzętu z vacum pompą aby to adekwatnie odpowietrzyć ?
A tak na marginesie ,to u mnie było więcej powietrza nisz oleju i zapewne w większości waszych sprzętach po tylu latach. to taka mała zgryźliwość.