Więc jest jeszcze opcja zalewania / przelewania gaznika. Zaworek iglicowy może nie trzymac i paliwo dostaje się do cylindra. Sprawdz poziom jak i jakośc / lepkośc oleju, czy Ci go przypadkiem nie przybywa.vpawel pisze:Ok poczekam tak ze 2 tygodnie. Jeszcze jedno spostrzeżenie. Nie zakręcam kranika zawsze mam otwarty.
TT 600re nie odpala na zimno
- -gumis-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: YZ 250 F 2006r Alurama
Re: TT 600re nie odpala na zimno
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Radziłbym jednak zakręcać. Znajomy też nie zakręcał i pewnego razu spuścił jakieś 8 litrów "oleju" z moto
Zobacz jak się będzie zachowywać po zakręcaniu kranika, bo możliwe, że jest tak jak Gumis napisał.

Zobacz jak się będzie zachowywać po zakręcaniu kranika, bo możliwe, że jest tak jak Gumis napisał.
-
- Czyścioch
Oleju nie przybywa ani nie ubywa.Na razie odstawiłem motorek na 2 tygodnie i zakręciłem kranik.Zobaczę co będzie i napiszę.
- -gumis-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: YZ 250 F 2006r Alurama
Pamiętaj jednak o tym co napisałem:vpawel pisze:Oleju nie przybywa ani nie ubywa.Na razie odstawiłem motorek na 2 tygodnie i zakręciłem kranik.Zobaczę co będzie i napiszę.
"A spróbuj takiej metody odpalania po długim postoju.
Odkręcasz kranik, moto przechylasz na lewo lub prawo (jak ci wygodniej) i czekasz ,ąż z wężyka przelewowego gaznika, poleci paliwo. Sumując, przelewasz gaźnik i odpalasz. Jeśli po tych zabiegach będzie OK, to jednak gaźniki do roboty, zaworek iglicowy komory pływakowej + regulacja poziomu paliwa."