Co to jest? foty

Forum dotyczące nadwozia, zawieszenia, układu hamulcowego, napędowego, ogumienia i innych podzespołów nie związanych z silnikiem.
Awatar użytkownika
loko
Po kostki w błocie
Motocykl: TT600R

Re: Co to jest? foty

Post autor: loko »

terenowiecc pisze:Żółtki w TT lepiej to przemyśleli niż w XT. Nie mniej jednak kupno nowego ślizgu = ASO.
Bo to nie japońce tylko makraroniaze :mrgreen:
i potwierdzam ja kupowałem ok 4 lata temu to też gdzieś 100zł zależy od kursu euro.
ale tylna prowadnica niestety już droższa ok 230zl
motorynka(1996-1999)...jawka50(1999-2000)...mz150(2000-2001)...mz251(2001-2006)...gs500e(2003,5-2007)...TT600R(2007-
Myszak

Post autor: Myszak »

Wybaczcie, że odgrzewam temat, ale czy ślizg łańcucha mocowany do wahacza od TT, będzie wymiarowo pasował do XT 600 1VJ? Ktoś dokonał takiego przeszczepu? Samodzielne struganie wchodziłoby w grę, jakby się miało dostęp do maszyn, więc jednak wolałbym kupić oryginał, ale nie za 296zł, ile mi powiedziano w ASO ;)
Awatar użytkownika
ArturS
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
Kontakt:

Post autor: ArturS »

Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Post autor: Gacek »

Myszak pisze:Wybaczcie, że odgrzewam temat, ale czy ślizg łańcucha mocowany do wahacza od TT, będzie wymiarowo pasował do XT 600 1VJ? Ktoś dokonał takiego przeszczepu? Samodzielne struganie wchodziłoby w grę, jakby się miało dostęp do maszyn, więc jednak wolałbym kupić oryginał, ale nie za 296zł, ile mi powiedziano w ASO ;)

można dokupić kawałek samosmarującego się tworzywa i zamontować to na nitach do starej prowadnicy na zasadzie ( okładziny hamulcowej ,lub sprzęgła tak jak kiedyś robiło się w ciężarówkach ).
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
Myszak

Post autor: Myszak »

ArturS pisze:Lepi ma w ofercie ślizgi do XT http://rumpo.eu/pl/p/Slizg-lancucha-Yamaha-XT600Z/120
Od Lepiego rok temu do ST brałem i jeżeli chodzi o relację cena/jakość niestety zawiodłem się, gdyż przejechane od tego czasu 6 000km w znacznym stopniu ukazały jego wady, w postaci znacznego zużycia.

Być może rzeźba na starym ślizgu wchodziłaby w grę, problemem jednak jest to, że go nie mam :)

Zastanawia mnie jednak to, na ile ślizg ten był uniwersalny, ponieważ same wahacze 3a, 2kf, 3tbj i 1vj sporo się różnią, w tym w 1vj, mocowanie ślizgu jest uwypuklone i sporo odsadzone od płaszczyzny bocznej wahacza.
ODPOWIEDZ