Mam pytanie.
Może ktoś z forumowiczów przerabiał temat praktycznie lub teoretycznie i mógłby coś podpowiedzieć
Czy moduły zapłonowe CDI-AC, od XT, TT kopanych można zamiennie stosować.
Chodzi mi o modele
XT600 43F 2KF
TT600 36A 59X
TENERE 34L 55W
Czy między tymi modelami,można zamiennie stosować te moduły bez uszkodzenia silnika,w postaci np.wypalenia zaworów lub spalania stukowego ?
Czy raczej wymiana modułu od innego modelu, wiązałaby się z wymianą
koła magnesowego,impulsatora,lub wałka rozrządu?
Kompatybilność modułow XT TT
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Re: Kompatybilność modułow XT TT
pasują zamiennie do siebie
Re: Kompatybilność modułow XT TT
Dziekuję Artur.Zawsze można liczyć na Twoją szybką i rzeczową pomoc.
Czyli rozumiem,że te moduły można, podmieniać między tymi modelami bez ruszania koła magnesowego,impulsatora i wałka rozrządu.
Takie pytanie,bo to zawsze większe możliwości, przy kupnie używki w przypadku uszkodzenia oryginalnego.
Nawet ostatnio myślałem,że by zmotać taki moduł na jakimś schemacie znalezionym w sieci,ale to dość skomplikowana sprawa, która raczej jest po za moim intelektualnym zakresem
Więc pozostaje kupno jakiejś używki.

Czyli rozumiem,że te moduły można, podmieniać między tymi modelami bez ruszania koła magnesowego,impulsatora i wałka rozrządu.
Takie pytanie,bo to zawsze większe możliwości, przy kupnie używki w przypadku uszkodzenia oryginalnego.
Nawet ostatnio myślałem,że by zmotać taki moduł na jakimś schemacie znalezionym w sieci,ale to dość skomplikowana sprawa, która raczej jest po za moim intelektualnym zakresem

Więc pozostaje kupno jakiejś używki.