Witam.Mam pytanie do praktyków.Jak wymontować te dwie tulejki oraz dwa łożyska i uszczelniacz z wahacza
Chciałem doprowadzić do porządku tylne zawieszenie.O ile te łożyska wydają się OK.To między tymi tulejkami a osią wahacza mam wyczuwalny luz.
Chcąc wymontować te tulejki,delikatnie stuknąłem śrubokrętem w tę tulejką od wewnątrz.W efekcie delikatnie się wykruszyła.
Z czego to jest zrobione

.Chyba z jakiegoś za przeproszenie gównolitu

.
Mógłby Ktoś z forumowiczów pomóc
Od razu przyszłościowo.Z jakiego materiału,najlepiej wykonać te tulejki??
Tecza pisze:Panowie odgrzebuje temat: występuje u was luz pionowy na końcu wahacza ? jeśli tak to jaki ? u mnie jest 7 mm na końcu wahacz,dodam ze nie cisnąłem jeszcze smaru . Rozmawiałem z kilkoma osobami i wyszło że to normalne i się nie przejmować, wiec zapytam z ciekawosci jak jest w waszych moto.
Tęcza. U mnie w 2KF, też występuje luz pionowy wahacza.Jak mierzyłem przed rozbiórką,to wnosił około 10mm.,o ile pamiętam.W sumie to dosyć długo tak jeździłem,bo kilka lat.Ale jakoś cały czas mnie to podświadomie wkurzało.Ładowałem co jakiś czas smar i do przodu.
Tylko,że u mnie tak duży luz jest składową wszystkich mikro luzów na wszystkich ruchomych elementach tylnego zawiasu.
U Ciebie najpewniej sprawa będzie wyglądała tak samo.