Jaki naped wybrac?
- mlody
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600K 3TB '91
Re: Jaki naped wybrac?
Zdecydowałem się na łańcuch RK GB520KRX
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=Nzk0MTQzOA==
Mam nadzieję, że wytrzyma dłużej niż ten nieszczęsny JT i może dłużej niż wcześniejszy DID.
Zamówiłem też te rolki łańcucha, więc jak wszystko poskładam zdam relację jak to się sprawuje.
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=Nzk0MTQzOA==
Mam nadzieję, że wytrzyma dłużej niż ten nieszczęsny JT i może dłużej niż wcześniejszy DID.
Zamówiłem też te rolki łańcucha, więc jak wszystko poskładam zdam relację jak to się sprawuje.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: tt 600
A może ma ktoś napęd 14/50? Nie będzie to za duże przełożenie do TT? Chodzi o to zebym nie musiał wajchować biegami za duzo.
prędkość zębatki przełożenia obroty
Wielu pewnie zna ten kalkulator, ale...
http://www.gearingcommander.com/
http://www.gearingcommander.com/
Ja widzę pierwszy raz.Jak z niego korzystać i o co w nim chodzi ?
Wybierasz motocykl - strona ładuje Ci fabryczne ustawienia zębatek oraz podaje prędkość i obroty silnika na poszczególnych biegach. Ponadto możesz sam sprawdzić jakie będą obroty i prędkość prze zmianie zębatki na inny wymiar.fryzjer pisze:Ja widzę pierwszy raz.Jak z niego korzystać i o co w nim chodzi ?
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: GSXR1300
Ja ostatnio zamawiałem zebatki 14/47 i fabrycznie u mnie idzie 106 ogniw.ArturS pisze:Będzie. Nawet przy przeskoku z 15/45 na 14/47 trzeba dorzucić dwa ogniwa.
Sprzedający dał łańcuch 108ogniw a okazało się, że musiałem skracać do 106 bo był za długi.
Zresztą ten programik do przełożeń wylicza też długość łańcucha

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
W duzej mierze pewnie zalezy to jakiego koła uzywasz 18 czy 17 i jakiej szerokosci opony .U mnie na nowym napedzie nie ma opcji abym wsadził w 3tb na 18 calowym kole " laczka kostkę ' o profilu szerokosci 140 .Wiec 108 ogniw robi 2 tryby na przodzie jak się konczy naciąg skracam i lecę na 106 i jest bida aby luzno 140 łaziło w wachaczuPiotr pisze:Ja ostatnio zamawiałem zebatki 14/47 i fabrycznie u mnie idzie 106 ogniw.ArturS pisze:Będzie. Nawet przy przeskoku z 15/45 na 14/47 trzeba dorzucić dwa ogniwa.
Sprzedający dał łańcuch 108ogniw a okazało się, że musiałem skracać do 106 bo był za długi.
Zresztą ten programik do przełożeń wylicza też długość łańcucha

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Xt 600
Cześć, odkopię trochę temat. Jestem w trakcie zakładania nowego napędu 15/47 z łańcuchem 108 ogniw (kupione u ArturS). Ślimak na 4 oczku a łańcuch bardzo luźny, rozumiem, że powinienem jednak skrócić łańcuch? O ile? W jaki sposób to zrobić, bez specjalnych narzędzi?
Wybaczcie za takie pytania, jednak robię to po raz pierwszy, stąd te wątpliwości.
Wybaczcie za takie pytania, jednak robię to po raz pierwszy, stąd te wątpliwości.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Jak sprawdzasz luz? Stojąc bez obciążenia lub na bocznej stopce luz jest ogromny. To krótki wahacz, skok spory, łatwo przedobrzyć
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: Xt 600
Na stopce. Pospieszyłem się i skróciłem, jest ciasno... jutro będę myślał co zrobić.