Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
-
- Czyścioch
Re: Szybkie pytania, szybkie odpowiedzi - XT
witam.
1. czy moge smialo po okresie zimowym gdzie moto byl odpalany sporadycznie, co 2/3 tyg na 10 min. dolac troszeczke oleju innego niz jest zalany obecnie i podjechac na tym do warsztatu (+ - 5 km) ? bo juz jest poziom ponizej minimalnego.
2. nie mam uchwytu pasazera. znalazlem taki . bedzie dodatkowo potrzebne jakies mocowanie? bo na tej aukcji chyba nic nie ma , sam uchwyt.
1. czy moge smialo po okresie zimowym gdzie moto byl odpalany sporadycznie, co 2/3 tyg na 10 min. dolac troszeczke oleju innego niz jest zalany obecnie i podjechac na tym do warsztatu (+ - 5 km) ? bo juz jest poziom ponizej minimalnego.
2. nie mam uchwytu pasazera. znalazlem taki . bedzie dodatkowo potrzebne jakies mocowanie? bo na tej aukcji chyba nic nie ma , sam uchwyt.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Jak zmierzyłeś poziom oleju?
Na zimnym?

-
- Czyścioch
normalnie rozgrzalem z 15 min. potem odstawilem na godzine i znowu odpalilem na 15 min i zmierzylem.
-
- Czyścioch
- Motocykl: Yamaha XT 500 43F
Jak myślicie jak pospawam kopke migomatem to chwyci nie jest to jakieś żeliwo ,bo mi pękła na wałku ;(
-
- Po ośki w błocie
Lepiej spawarką, to musi być dobrze wygrzane, sam śmigałem rok na spawanej zanim trafiłem całą.
- fakir
- Po kostki w błocie
- Motocykl: VFR750 & XT600 1VJ
To lepiej spawarką czy migomatem?qpa pisze:Lepiej spawarką, to musi być dobrze wygrzane, sam śmigałem rok na spawanej zanim trafiłem całą.
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
-
- Po ośki w błocie
Ja zrobiłem to tak, złożyłem kopniak na śrubę z małą podkładką żeby potem mógł się zacisnąć na wieloklinie, następnie naciąłem miejsce pęknięcia. Potem spawanie spawarką i delikatna obróbka.
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
KrzysioXT500 pisze:Jak myślicie jak pospawam kopke migomatem to chwyci nie jest to jakieś żeliwo ,bo mi pękła na wałku ;(
qpa pisze:Lepiej spawarką, to musi być dobrze wygrzane, sam śmigałem rok na spawanej zanim trafiłem całą.
fakir pisze:To lepiej spawarką czy migomatem?qpa pisze:Lepiej spawarką, to musi być dobrze wygrzane, sam śmigałem rok na spawanej zanim trafiłem całą.
qpa pisze:Ja zrobiłem to tak, złożyłem kopniak na śrubę z małą podkładką żeby potem mógł się zacisnąć na wieloklinie, następnie naciąłem miejsce pęknięcia. Potem spawanie spawarką i delikatna obróbka.
Panowie cała kwintesencja tkwi tu [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=i2hd2EeJLyQ[/youtube]

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- mlody
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600K 3TB '91
fakir pisze:To lepiej spawarką czy migomatem?qpa pisze:Lepiej spawarką, to musi być dobrze wygrzane, sam śmigałem rok na spawanej zanim trafiłem całą.
A migomat to nie spawarka ?

Spawałem MAGiem i trzymało. Znalazłem całą używkę, więc zmieniłem.
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600 2KF
MIG nie ma aż takiego przetopu (chyba że konkretny). Lepiej elektrodą, choć i to nie jest złoty środek. Sam spawałem 2-3 razy zanim kupiłem nowy. Problem się pojawia gdy chcesz odpalić gdzieś w terenie i spaw puści ;/ Szukaj kopniaka bo i tak Cię to nie ominie.