Jak wjac stacyjke z polki
- Radzio97
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Yamaha XT600E DJ02 2003r
Jak wjac stacyjke z polki
Witam. Wie ktos jak wyjac stacyjke z gornej polki.Nie ma tam zadnych nakretek tylko jakies zaslepki czy cos w tym stylu i nie wiem jak to wyjac.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Re: Jak wjac stacyjke z polki
Z tego co kojarzę to zazwyczaj trzeba rozwiercać te nity, ale może zanim zaczniesz wiercić to niech się jeszcze wypowiedzą jacyś specjaliści od włamów 

- Radzio97
- Po kostki w błocie
- Motocykl: Yamaha XT600E DJ02 2003r
Moze masz racje. Z tego co wiem to w drugiej polce co mam bez stacyjki to tam jest normalnie gwint na srobe a tu jakies nity.A po rozwierceniu tych nitow to samo wyjdzie czy jak.Wie ktos jak to rozbroic 

A, że tak się spytam z ciekawości.Co jest nie tak ze stacyjką,że chcesz ja wymontować?
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
W tym przypadku to raczej zabezpieczenie przed tym żeby zamiast kluczyka do stacyjki nie używać 10 do odpalenia sprzętu.Pawlo pisze:W sumie źle się wyraziłem - nie tyle nity co ślepe śruby, takie typowe zabezpieczenie producenta. [/rimg]
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
bardziej chyba chodzi o zabezpieczenie stacyjki pod katem utrudnienia mechanicznego usunięcia blokady po przez odkręcenieKrzsiek pisze:W tym przypadku to raczej zabezpieczenie przed tym żeby zamiast kluczyka do stacyjki nie używać 10 do odpalenia sprzętu.Pawlo pisze:W sumie źle się wyraziłem - nie tyle nity co ślepe śruby, takie typowe zabezpieczenie producenta. [/rimg]

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00
Gacek - to już kolega Krzsiek napisłał (nie wprost), że chodzi o zabepieczenie przed łatwym odpaleniem moto bez posiadanego kluczyka stacyjkowego.
Swoją drogą ciekaw jestem jak autor tematu poradzi sobie z odkręceniem tego patentu.
A łatwo nie będzie bo zerwane łby nito-śrub są schowane we wenękach gdzie dostęp narzędziami nie jest zbyt dogodny.
Swoją drogą ciekaw jestem jak autor tematu poradzi sobie z odkręceniem tego patentu.
A łatwo nie będzie bo zerwane łby nito-śrub są schowane we wenękach gdzie dostęp narzędziami nie jest zbyt dogodny.
Gacek pisze:bardziej chyba chodzi o zabezpieczenie stacyjki pod katem utrudnienia mechanicznego usunięcia blokady po przez odkręcenieKrzsiek pisze:W tym przypadku to raczej zabezpieczenie przed tym żeby zamiast kluczyka do stacyjki nie używać 10 do odpalenia sprzętu.Pawlo pisze:W sumie źle się wyraziłem - nie tyle nity co ślepe śruby, takie typowe zabezpieczenie producenta. [/rimg].
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
zastosował bym patent do zerwanych śrub jak nie pomoże to heftnąc do tego śrubę z nakrętką i powinno pościć (najlepiej ciągnąc kluczem zanim śruba do końca nie ostygnie po spawaniu ) 

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Po ośki w błocie
- Motocykl: TT600R 5CH
Heftanie zapewne będzie skuteczne ale zmasakruje aluminium wkoło. Ten łeb jest wpuszczony w zagłębienie. Mniej inwazyjne byłoby nawiercenie i wykretak.