witam nie chce odpalic po remoncie
-
- Po ośki w błocie
Re: witam nie chce odpalic po remoncie
no jeżeli jest ścięty klin to zapłon jest w innym miejscu to dlaczego ma odpalić?
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: xt600
Rozumiem teraz oco chodzi ucze sie dopiero hehkto pyta nie błądzi dam znacwtygodniujak sprawa stoi pozdrawiam.
dworu
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
moi zdaniem rozrzad został pojebany a czy to zrobił brat czy teść to jeden .h _ j Nie ma co krzywić gęby - tez mi się kiedyś zdarzyło intuicyjnie rozrząd złożyć w dolny punkt kobieta mnie molestowała telefon impreza itp itd i pełna padałka na mózgu powstała :lol:klina raczej nie uciachasz bez odpalenia pieca raczej rozrząd źle poskładany ale to nie mój brejdak tylko twójdworu123 pisze:Dzis przyjechal brat i znowu jest problem bo rozrzad jest dobrze ustawiony tlok na samej gorze skrzywki nadole a niewiadomo czemu magneta przestawilo sie o 180 stopni co o tym myslicie moj brat jest pewien ze jak ustawial znaki u gory i na dole zgadzaly sie idealnie pomozecie mi co sie moglo stac moze klin??? sie urwal ale dlatego by nie chcial odpalic ratujcie sezon zaczyna sie rewelacyjnie heh[/quotedworu123 pisze:Dzis przyjechal brat i znowu jest problem bo rozrzad jest dobrze ustawiony tlok na samej gorze skrzywki nadole a niewiadomo czemu magneta przestawilo sie o 180 stopni co o tym myslicie moj brat jest pewien ze jak ustawial znaki u gory i na dole zgadzaly sie idealnie pomozecie mi co sie moglo stac moze klin??? sie urwal ale dlatego by nie chcial odpalic ratujcie sezon zaczyna sie rewelacyjnie heh

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Lubiący błoto
jak wszystko sprawdzalismy i tłok na samej górze skrzywki na dole u góry znaki sie zgadzają a na dole magneto przestawione o 180 stopni ja go jak odpalałem to podłączałem pod auto bo aku słabe i moze wtedy pierdolneło jutro sie okaze to napisze
dworu
-
- Lubiący błoto
jakby zle rozrzad złozył to o 1 ząb góra 2 a nie ze magneto o 180 stopni jest obrócone 

dworu
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
A może w ogóle klin tam nie siedzi?
Jeszcze jedna mi chodzi myśl po głowie - o 180st. obrócony wałek, czyli źle skręcony z zębatką
Nie chce mi się główkować czy doszłoby do kolizji, nie próbowałem
Ale może w tym rzecz, czyli faza ssania/sprężania przesuwa na górze wypada na fazy pracy/wydechu. Kolizji nie będzie (chyba), ale akurat magneto wypadnie idealnie odwrócone. Czy się mylę?

1 Suw ssania
2 Suw sprężania
3 Suw rozprężania (pracy)
4 Suw wydechu
--edit--
chyba jednak niema to nic do rzeczy. Jak tłok w górze, to magneto musi się zgadzać, niema ch..ja we wsi

1 Suw ssania
2 Suw sprężania
3 Suw rozprężania (pracy)
4 Suw wydechu
--edit--
chyba jednak niema to nic do rzeczy. Jak tłok w górze, to magneto musi się zgadzać, niema ch..ja we wsi

Ostatnio zmieniony 31 mar 2015, 11:34 przez ArturS, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Lubiący błoto
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Ogólnie to nie posiadam takiego doświadczenia
ale przerobił ktoś randkę tłoka z zaworami w xt ?

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: XT600 2KF
Po pierwsze znajdz sobie na forum lub w serwisówce jak ma być ustawiony rozrząd, bo tutaj nie ma miejsca na metode prób i błędów!!!!!!!! Ustawisz źle - zawory krzywe i do wyje****. Po drugie jak sprawdzasz kiedy tłok jest w górze skoro nie wiesz na jakim znaku ma być? Rozumiem, że zaglądasz do cylindra? Jeśli klin siedzi a mówisz, że siedzi to skąd wiesz, że magneto jest przekręcone o 180st? Skąd takie wnioski, bo nie mam pojęcia... Jest to fizycznie niemożliwe kolego. Sprawdź od początku zgodnie z serwisówka.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
No właśnie jeśli jest klin i jest w całości, to fizycznie niema możliwości żeby było założone o 180st.
Można natomiast łatwo popierniczyć rozrząd choćby i skręcając wałek z kołem zębatym nie tak jak trzeba, ale co wtedy...