Fotorelacja z remontu xt600 3tb z 92r
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600 3TB
Re: Fotorelacja z remontu xt600 3tb z 92r
Jeden wydech taki tyci tyci, można to nazwać luzem montażowym. Zawory ładnie siedzą całą powierzchnią. Ten motor to jakiś składak. Dół 3tb cylinder 3aj gora 2kf
jak narazi klamoty pasują wszystkie. Co masz na myśli o wykonaniu głowicy lepsza jakaś czy gorsza ?

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Powiem tak - przy tym nie ma co się spieszyć ,na ile dasz rady to sprawdzić zweryfikować pod kątem manuale nawet dla własnej świadomości stanu podzespołów to lepiej to zrobić aby w jak największych pewnikach mieć świadomość - kolega tu słusznie zwrócił ci uwagę na gniazda zaworowe w xt gniazdo ma parę płaszczyzn pod pewnymi kątami zajrzyj do manuala .Co do sensu pod szlifowania powierzchni głowicy odtłuszczenia jej itp itd oraz innych spraw powiem tak jak wynikną problemy to wtedy człowiek zaczyna myśleć co jest nie tak ? Życzę ci aby wszystko grało i huczało i jeździło jak najdłużej po złożeniu aby twoja intuicja okazała się nieomylna - z swojej strony zwróciłem ci tylko uwagę abyś niepotrzebnie nie popadł w koszty jak coś będzie nie tak
.

אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
-
- Po kostki w błocie
- Motocykl: xt600
Głowica bardzo ładna jeśli chodzi o wykonanie mniej nadlewów i powieszchni chropowtych .
-
- Lubiący błoto
Dzięki, myślę ze wszystko bd chodzić, z zaworami wszystko jest OK. Teraz jedynie trzyma mnie ten uszczelniacz na wałku.
-
- Lubiący błoto
Siemka. Długo mnie nie było ponieważ czekałem miesiąc na uszczelniacze z serwisu. Co dzwoniłem to mówili tylko że wszystko jest na stanie i jutro wysyłają. Dopiero jak odebrał konkretny gościu który to wszystko ogarną, dostałem je.

Jeden na wałek wyw. a drugi wciskający olej w wał.
Kartery i reszta klamotów pomyta.

Nowe łożyska już włożone. Smar wypłuka olej.

Przykręcone smoki, oringi, wałki i reszta pierdółek.

Wał i wałek był dwa dni w zamrażarce żeby się trochę skurczył

Druga połówka lekko podgrzana palnikiem.

Zeszło się wszytko bez puknięcia młotkiem, jedyne co mnie zdziwiło w athenie nie ma środkowej uszczelki, możne tak jest oryginalnie.

Poskręcane sprzęgła, trybiki, kopniak pompa. Śruby na wałkach, sprzęgle i pośrednie dawałem na klej.

Tłoczek.

Myślałem ze pierścienie ciężko bd włożyć w cylinder, ale poszło gładko.

Uszczelki i głowica.

To na razie tyle. Na czasie kupie resztę rzeczy, czyli łańcuch, oleje, świece. Może na wiosnę xt będzie huczał już po lasach
Jeden na wałek wyw. a drugi wciskający olej w wał.
Kartery i reszta klamotów pomyta.
Nowe łożyska już włożone. Smar wypłuka olej.
Przykręcone smoki, oringi, wałki i reszta pierdółek.
Wał i wałek był dwa dni w zamrażarce żeby się trochę skurczył
Druga połówka lekko podgrzana palnikiem.
Zeszło się wszytko bez puknięcia młotkiem, jedyne co mnie zdziwiło w athenie nie ma środkowej uszczelki, możne tak jest oryginalnie.
Poskręcane sprzęgła, trybiki, kopniak pompa. Śruby na wałkach, sprzęgle i pośrednie dawałem na klej.
Tłoczek.
Myślałem ze pierścienie ciężko bd włożyć w cylinder, ale poszło gładko.
Uszczelki i głowica.
To na razie tyle. Na czasie kupie resztę rzeczy, czyli łańcuch, oleje, świece. Może na wiosnę xt będzie huczał już po lasach
-
- Lubiący błoto
Cześć.
Reszta rzeczy już dawno kupiona, nie było tylko czasu wstawić fotek.

To składamy klocka.

''one waj starter klucz''

I silnik do ramy, wszedł za drugim podejściem, nie przepuszczałem że tyle waży i źle go trochę złapałem.

Uzbrajanie

Nowe miejsce na moduł, bateria zajmuje całą przestrzeń.

Stary płyn oczywiście zmieniony tył i przód,

Już wygląda jak normalny XT, plastiki tak tylko na sztukę przyłożone

Po podłączeniu ważniejszych rzeczy spróbowałem go opalić. Zagadał po 4 obrotach wału, dość lekko, myślałem ze będą większe problemy. Olej ładnie krąży po całej ramie, głowica w środku mokra po odkręceniu okienka, silnik suchy po rozgrzaniu, ssanie po 30s wciskam i chodzi ładnie, zero dymka jedynie chyba trochę za duże luzy na zaworach.
Po 2 dniach stania odpalił od strzała, co prawda jeszcze na kablach bo nie zrobiłem elektryki ale pali
Wrzuciłem filmik z pracy ale nie mam nic lepszego do nagrywania.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rd1QsconC18[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6cMkSisoVb4[/youtube]
Reszta rzeczy już dawno kupiona, nie było tylko czasu wstawić fotek.
To składamy klocka.
''one waj starter klucz''
I silnik do ramy, wszedł za drugim podejściem, nie przepuszczałem że tyle waży i źle go trochę złapałem.
Uzbrajanie
Nowe miejsce na moduł, bateria zajmuje całą przestrzeń.
Stary płyn oczywiście zmieniony tył i przód,
Już wygląda jak normalny XT, plastiki tak tylko na sztukę przyłożone
Po podłączeniu ważniejszych rzeczy spróbowałem go opalić. Zagadał po 4 obrotach wału, dość lekko, myślałem ze będą większe problemy. Olej ładnie krąży po całej ramie, głowica w środku mokra po odkręceniu okienka, silnik suchy po rozgrzaniu, ssanie po 30s wciskam i chodzi ładnie, zero dymka jedynie chyba trochę za duże luzy na zaworach.
Po 2 dniach stania odpalił od strzała, co prawda jeszcze na kablach bo nie zrobiłem elektryki ale pali

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rd1QsconC18[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6cMkSisoVb4[/youtube]
-
- Po ośki w błocie
ile pln utopiłeś w remont?
-
- Lubiący błoto
6 tys. w same czesci, robocizna moja, ale moto mechanicznie i elektrycznie perfekt 100% nie ma że coś nie działa czy się zacina
później zmieleniem jeszcze sprzęgło, kierunki, manetki i klamki , klocki, i pare gówienek ale już nie pisałem
pozdro i lewa
później zmieleniem jeszcze sprzęgło, kierunki, manetki i klamki , klocki, i pare gówienek ale już nie pisałem
pozdro i lewa
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:

Gdzie kupiony tłok? Daj znać jak się będzie zachowywał, czy już wossner poprawił pierścienie, czyli czy po 2-3tys.km nie zacznie tracić kompresji i podpijać oleum.
6kPLN w części