TTR 600 przerywa i dławi się

Forum dotyczące problemów technicznych związanych z jednostką napędową i układem zasilania w TT
qpa
Po ośki w błocie

Re: TTR 600 przerywa i dławi się

Post autor: qpa »

brak prądu? mierzyłeś cewki?
gwardia
Po kostki w błocie
Motocykl: nie mam motocykla...

Post autor: gwardia »

Nie będę tworzył nowego wątku. bo mój problem jest podobny do opisanego. W październiku odstawiłem TTRe do garażu i było OK. Wczoraj próbowałem ja odpalić i nic. Ze wstępnych oględzin wynika, że nie ma iskry. Sprawdziłem wyłącznik zapłonu na kierownicy, jest OK, świeca też ok, w innym moto daje iskrę. Nie jestem pewny do cewki, ale moje pytanie i prośba. Może mi ktoś w miarę łopatologicznie podpowiedzieć co i w jaki sposób powinienem sprawdzić?
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

gwardia pisze:Nie będę tworzył nowego wątku. bo mój problem jest podobny do opisanego. W październiku odstawiłem TTRe do garażu i było OK. Wczoraj próbowałem ja odpalić i nic. Ze wstępnych oględzin wynika, że nie ma iskry. Sprawdziłem wyłącznik zapłonu na kierownicy, jest OK, świeca też ok, w innym moto daje iskrę. Nie jestem pewny do cewki, ale moje pytanie i prośba. Może mi ktoś w miarę łopatologicznie podpowiedzieć co i w jaki sposób powinienem sprawdzić?
Sprawdź jeszcze czujnik przy stopce, jeśli tego nie zrobiłeś.
Obrazek
gwardia
Po kostki w błocie

Czujnik przy stopce też sprawdziłem, tylko pamiętam przedtem moto paliło przy stopce złożonej i rozłożonej. Tak w ogóle to gdzie idą przewody od tego czujnika w stopce?
gwardia
Po kostki w błocie

Sprawdziłem "po ciemku" iskra właściwie jest, ale nadal mam problem z odpaleniem. Pomierzyłem cewkę zapłonową, pierwotne uzwojenie ma 1,5 ohm, wtórne około 17,5 kohm. Zastanawiam się cy to trochę nie za mało na pierwotnym i nie za dużo na wtórnym? Pomierzyłem uzwojenia alternatora miały po 1 ohm, mierząc na wtyczce przed regulatorem.
stifler959
Czyścioch
Motocykl: Yamaha TT600R Belgarda

Post autor: stifler959 »

Panowie rozwiązał ktoś ten problem w swoich motorach??? :panika:
gwardia
Po kostki w błocie

Rezystancja cewki wydaje się OK, w serwisówce podają inne, ale w rzeczywistości jest jak jak pisałem. Problem polegał na tym, że kumpel kopał TTRę, bo ja miałem nogę w gipsie, a jak się później okazało wszystko działało, po prostu kolega nie czuł bluesa jak taki sprzęt odpalać.
JAWKA SIEDLCE
Po kostki w błocie
Motocykl: xt600

Post autor: JAWKA SIEDLCE »

Witajcie.A sprawdzałeś jak kranik benzynę puszcza i czy zbiornik ma odpowietrzenie ?
ODPOWIEDZ