zestaw naprawczy zacisku tył...

Forum dotyczące nadwozia, zawieszenia, układu hamulcowego, napędowego, ogumienia i innych podzespołów nie związanych z silnikiem.
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta
Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994

Re: zestaw naprawczy zacisku tył...

Post autor: Gacek »

zul pisze:Na allegro jest firma ktora za 50 zl zregeneruje Ci caly zacisk. Wypiaskuja, wymienia uszcelki wymyja i pomaluja na dany kolor zacisk proszkowo... pozdro ;)
- no proszę i znalazła się ekonomiczna alternatywa skoro firma to i gwarancja na usługe bedzie i po problemie i parę groszy rodakowi do kieszeni wpadnie :| .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
dzekson
Po kostki w błocie
Motocykl: XT600E '99 / XL650V '00

Post autor: dzekson »

Obawiam się, że jednak się nie znalazła firma za te 50 zeta gotowa zregenerować zacisk.
Jeśli myslimy o tej samej ofercie to za taką kasę robią weryfikację i wycenę roboty dopiero :roll:
Niestety ale mamy rodacy ceny światowe w usługach.
No ale tak sobie myśle, czy jakaś firma robiłaby to za 50 pln, roboty raczej sporo, od tego vat, rękojmia, upierdliwość
klienta,,,
Gacek pisze:
zul pisze:Na allegro jest firma ktora za 50 zl zregeneruje Ci caly zacisk. Wypiaskuja, wymienia uszcelki wymyja i pomaluja na dany kolor zacisk proszkowo... pozdro ;)
- no proszę i znalazła się ekonomiczna alternatywa skoro firma to i gwarancja na usługe bedzie i po problemie i parę groszy rodakowi do kieszeni wpadnie :| .
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

dzekson pisze:Obawiam się, że jednak się nie znalazła firma za te 50 zeta gotowa zregenerować zacisk.
Jeśli myslimy o tej samej ofercie to za taką kasę robią weryfikację i wycenę roboty dopiero :roll:
Niestety ale mamy rodacy ceny światowe w usługach.
No ale tak sobie myśle, czy jakaś firma robiłaby to za 50 pln, roboty raczej sporo, od tego vat, rękojmia, upierdliwość
klienta,,,
Gacek pisze:
OK za usługę można zapłacić tu sprawa jak dla mnie nie podlega dyskusji (kazdy pracuje w ramach swojej opłacalnosci )ale za dwie gumy taką kasę ? (przegięcie pały poniżej poziomu lamperii ) :?
אני לא צריך עזרה קומית,
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Post autor: Pawlo »

Może 50 zł to przesada, ale tutaj jest ciekawa oferta http://allegro.pl/regeneracja-naprawa-z ... 35639.html Myślę, że gość bez problemu zajął by się zaciskiem z XT ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

Ładnie brzmi ta oferta - ale nadal nie rozumiem w którym miejscu odbywa się regeneracja jakiegokolwiek podzespołu zacisku :cry: (można zdzierać powłoki do bólu polerować ale to tylko zwolni pasowania ) regeneracja za pomocą śr chemicznych i smaru ? :evil: nie czepiam się tylko na sucho analizuje :| treść opisu aukcji .
אני לא צריך עזרה קומית,
Awatar użytkownika
KAJOW
Lubiący błoto
Motocykl: XT 600 Z Ténéré 3AJ

Post autor: KAJOW »

i jak Panowie... znalazł ktoś gdzieś zestaw naprawczy??
Awatar użytkownika
Gacek
Prawdziwy Endurzysta

Mam pytanie ? na fiszce zamieszczonej przez Pawlo są dwa elementy nr 12 - 13 posiadacie to w swoich xt ? u mnie od chwili zakupu (kupiłem używany ) nie miałem tego nigdy ? :oops:
אני לא צריך עזרה קומית,
Awatar użytkownika
Aruś
Po kostki w błocie
Motocykl: HORNET 919

Post autor: Aruś »

A te gumy uszczelniające nie podejdą z innych zaciskow nissin, albo znac wymiary i od chinca dopasowac :d
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro
Lubiący błoto
Motocykl: Yamaha XT600 2KF

Post autor: Maro »

Mam problem z tylnym zaciskiem... Przy mocnym hamowaniu nie odpuszcza, boję się że jak wyciągnę tłoczek to będą gumki do wymiany :/ Ogarnął ktoś zamienniki? Bo w serwisie nie uśmiecha mi się kupować.
Yamaha XT600 2KF
ODPOWIEDZ