Problem benzyna w oleju
- marszy65
- Lubiący błoto
- Motocykl: XT 600
Problem benzyna w oleju
Witam...
Mam problem. Kiedyś regulowałem zawory. Przy odkręcaniu świecy możliwe że coś dostało się do środka. Moto nie zapala. Dziś odkręciłem bagnet i wyczułem w oleju benzynę. Olej jest rzadki i przy kręceniu rozrusznikiem ze zbiorniczka wydobywa się mgiełka... Wiec Panowie Co mnie czeka?
Mam problem. Kiedyś regulowałem zawory. Przy odkręcaniu świecy możliwe że coś dostało się do środka. Moto nie zapala. Dziś odkręciłem bagnet i wyczułem w oleju benzynę. Olej jest rzadki i przy kręceniu rozrusznikiem ze zbiorniczka wydobywa się mgiełka... Wiec Panowie Co mnie czeka?
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Re: Problem benzyna w oleju
Dla św. spokoju wymień olej, wymień zaworek iglicowy wraz z gniazdem i ustaw poziom paliwa w komorze pływakowej na wężyk (na odwrócony gaźnik wg manuala, będzie nieprawidłowo).
Albo w odwrotnej kolejności - sprawdź poziom paliwa w komorze, będzie wiadomo, czy zaworek nie popuszcza.
Albo w odwrotnej kolejności - sprawdź poziom paliwa w komorze, będzie wiadomo, czy zaworek nie popuszcza.
- marszy65
- Lubiący błoto
Mierzyłem kompresje silnika i wyszło 5 barów. Chyba pierścienie poleciały
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Próbę olejową trzeba było od razu zrobić
I to nie zmienia faktu, że zaworek iglicowy może ci przepuszczać. No i ewentualnie jak coś ci wpadło do cylindra to będziesz miał tam niezły burdel 

- marszy65
- Lubiący błoto
Przyczyna zlokalizowana. Po zrzuceniu góry okazało się że pierścienie się zapiekły