Koła sm - jak to ugryźć

Wszystko o tym motocyklu.
ODPOWIEDZ
Adi2013
Czyścioch
Motocykl: XT

Koła sm - jak to ugryźć

Post autor: Adi2013 »

Witam
Chciałbym skompletowac kola sm do mojej XT jednak nie stać mnie na excele itp. i nawet takich nie potrzebuje. Przeglądajac forum natknąłem sie na tematy w ktorych piszecie ze kola od TZR lub Mito pasuja, patrzac na cene tych felg dla mnie jak znalazł. Jako ze jestem zielony w tym temacie to moze znalazł by sie ktos uprzejmy i wytłumaczyl mi jak to dokladnie zrobic.
Z tego co wyczytałem to wiem ze trzeba bedzie dorobic tulejki i przełożyc łozyska pod ośke z XT.
Ale co dalej z zebatka i tarczami, te od TZR beda pasowac po załozeniu pod zaciski z XTeka?
Moze ktos z was to przerabiał juz i ma potrzebne wymiary tych tulejek i łozysk?
Z góry dzieki, Pozdrowienia
Adi
Awatar użytkownika
Pawlo
Moderator
Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290

Re: Koła sm - jak to ugryźć

Post autor: Pawlo »

Adi2013 pisze: Ale co dalej z zebatka i tarczami, te od TZR beda pasowac po załozeniu pod zaciski z XTeka?
Zębatka od TZR na pewno nie podpasuje, bo jest pod inny typ łańcucha. Ale zębatkę zawsze można dorobić, gość na allegro robi jaką chcesz pod dany rozmiar łańcucha http://allegro.pl/zebatka-stunt-f3-f4i- ... 63345.html
Obrazek
MAĆKO
Lubiący błoto

Post autor: MAĆKO »

Najleiej bedzie kupic te kola ode mnie:D
Adi2013
Czyścioch
Motocykl: XT

Post autor: Adi2013 »

Pawlo pisze:
Adi2013 pisze: Ale co dalej z zebatka i tarczami, te od TZR beda pasowac po załozeniu pod zaciski z XTeka?
Zębatka od TZR na pewno nie podpasuje, bo jest pod inny typ łańcucha. Ale zębatkę zawsze można dorobić, gość na allegro robi jaką chcesz pod dany rozmiar łańcucha http://allegro.pl/zebatka-stunt-f3-f4i- ... 63345.html
A oryginalna zebatka z XT wraz z zabierakami nie bedzie pasować do tych felg ?
ODPOWIEDZ