Fachowcy oceńcie:)
-
- Czyścioch
Fachowcy oceńcie:)
Tak jak pisałem w witaczu, zamierzam kupić XT 600 jako pierwsze moto. Wyczytałem już we wszystkich postach na co zwrócić uwagę, ale dla spokojności proszę o rzut oka na moto które mam na celowniku:
http://moto.allegro.pl/yamaha-xt600-sup ... 61260.html
Co kilka par oczu to nie jedna:). Co mnie zastanawia to, to że na plastikach, błotniku i owiewce brak naklejek, kierunki z tyłu są od jakiegoś innego moto, nieoryginalne osłony na lagach, inne handbary. Co o tym myślicie czy to drobiazgi? Bo dla mnie jako dla totalnego laika w temacie wygląda to trochę zniechęcająca i sugeruje dzwona..? No ale wielkiego wyboru w mojej okolicy nie ma jeśli chodzi o XT 600. Cena 6 tyś - jeśli moto rzeczywiście byłoby w bdb stanie to chyba dobra?
No i druga sprawa niejako na marginesie. Mam zamiar używać moto głównie w mieście. Co możecie powiedzieć o wykorzystaniu XT 600 w miejskiej dżungli?
Pozdrawiam ze Szczecina
http://moto.allegro.pl/yamaha-xt600-sup ... 61260.html
Co kilka par oczu to nie jedna:). Co mnie zastanawia to, to że na plastikach, błotniku i owiewce brak naklejek, kierunki z tyłu są od jakiegoś innego moto, nieoryginalne osłony na lagach, inne handbary. Co o tym myślicie czy to drobiazgi? Bo dla mnie jako dla totalnego laika w temacie wygląda to trochę zniechęcająca i sugeruje dzwona..? No ale wielkiego wyboru w mojej okolicy nie ma jeśli chodzi o XT 600. Cena 6 tyś - jeśli moto rzeczywiście byłoby w bdb stanie to chyba dobra?
No i druga sprawa niejako na marginesie. Mam zamiar używać moto głównie w mieście. Co możecie powiedzieć o wykorzystaniu XT 600 w miejskiej dżungli?
Pozdrawiam ze Szczecina
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Re: Fachowcy oceńcie:)
Brak naklejek to normalka w moto typu enduroCypis pisze:na plastikach, błotniku i owiewce brak naklejek, kierunki z tyłu są od jakiegoś innego moto, nieoryginalne osłony na lagach, inne handbary. Co o tym myślicie czy to drobiazgi?

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Witam
jak się niemylę poci mu się z pod uszczelki na głowicy, brakuje końcówki w tłlumiku (wazne przy przegladzie) i jest to niestety lekko obcięta z mocy wersja xt.
jak się niemylę poci mu się z pod uszczelki na głowicy, brakuje końcówki w tłlumiku (wazne przy przegladzie) i jest to niestety lekko obcięta z mocy wersja xt.
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
- ogur69
- Po kostki w błocie
widze że jesteś ze szczecina zajedż do dr.redskina do motokliniki na wadowickiej w pilchowie za pętlą tramwajową jak byś leciał na police.niedawno miał ze 3 szt. xt600 3tb.tel do redskina505225456.powołaj się na ogura
ludzie dzielą się na czystych i szczęśliwych
-
- Czyścioch
Dzięki chłopaki za opinie, przydadzą się do negocjacji jak by co
I dzięki ogur za namiary. Jeśli coś nabędę na bank się pochwalę. Oczywiście jakby ktoś coś jeszcze wypatrzył
to piszcie.

- r2d2
- Czyścioch
witam podepnę się pod temat.
znalazłem na allegro coś takiego
http://moto.allegro.pl/yamaha-xt-600-su ... 57121.html
Właśnie jestem na kupnie xt600 sm, i proszę bardziej doświadczonych użytkowników o fachowy rzut oka na tą maszynkę - jestem raczej laikiem.
To co mnie dziwi na zdjęciach to:
- puszka redbula i tak jak by od niej szła rurka??
- odgięty tylny kierunek
- utwardzone przednie zawieszenie - czy to normalne i wykonalne
- 50KM mocy
Pozdrawiam z Krakowa
znalazłem na allegro coś takiego
http://moto.allegro.pl/yamaha-xt-600-su ... 57121.html
Właśnie jestem na kupnie xt600 sm, i proszę bardziej doświadczonych użytkowników o fachowy rzut oka na tą maszynkę - jestem raczej laikiem.
To co mnie dziwi na zdjęciach to:
- puszka redbula i tak jak by od niej szła rurka??
- odgięty tylny kierunek
- utwardzone przednie zawieszenie - czy to normalne i wykonalne
- 50KM mocy
Pozdrawiam z Krakowa
eXTremalne 600 3tb SM
- mayrand
- Czyścioch
- Motocykl: XT 600E 2002r.
Siemka
Fachowcem nie jestem ale jakies pol roku temu kupilem sobie XT 600 jako pierwsze moto i jestem bardzo zadowolony
ale jak masz zamiar jezdzic glownie po asfalcie to radze cos innego kupic np cbr 600. Xt jest wysoki i dosc ciężki więc łamanie się nim w zakręty na asfalcie nie jest tak przyjemne jak na typowo szosowym moto. Za to jest stworzony do śmigania po lesie 
Fachowcem nie jestem ale jakies pol roku temu kupilem sobie XT 600 jako pierwsze moto i jestem bardzo zadowolony

- r2d2
- Czyścioch
ok
jakoś nikt nie ma ochoty skomentować tego sm, to napisałem do źrudła .
Może ktoś skomentuje to co odpisał mi sprzedawca http://moto.allegro.pl/yamaha-xt-600-su ... 57121.html
"witam.ta puszka to zbiera olej ktory wychodzi z odmy.orginalnie wezyk wchodzil do puszki filtra powietrza, ale zmienilem bo jak sie jezdzi na gumie to zbieralo sie w pojemniku i brudzilo silnik.taki moj patent.
mozna przelozyc bez problemu.jesli chodzi o 50km to tak zaokraglilem, bo orginalnie ma 46.kierunek dotykal rury i byl krzywo ale obecnie wydech skrocilem i jest ok.kopcic nie kopci, lagi wporzadku wymienialem olej w ostatnim sezonie, a rozrzad to nie wiem bo nie zagladalem do silnika a nie jestem mechanikiem.elektryka ok, ale licznik jest rowerowy bo taki byl.urzywany kosztuje 30 zl ale nie zmienialem bo ten mi nie przeszkadza.delikatne zabarwienie widac na cylindrze kolo kolektorow,dolikatnie, minimalne zabrudzenia widac na zdjeciu,ale to normalne w jednocylindrowcach,motocykl ma lata i nie stoi.biegi ok i kola.ja mam ten motorek od ostatniego sezonu, sprzedaje bo chce kupic husaberga albo duka2.nie jestem super znawca motocyklowym, wymieniam olej i jezdze,ogolnie jest wszystko ok, wiadomo ma swoje lata ale ja ani poprzedni wlasciciel nie jezdzilismy w terenie wiedz nie jest katowany.mysle ze jest wart tych pieniedzy"
Motorek mi się podoba cena chyba też nie jest przesadzona ale fajnie by było przeczytać jeszcze jakieś opinie.
Pozdrawiam
jakoś nikt nie ma ochoty skomentować tego sm, to napisałem do źrudła .
Może ktoś skomentuje to co odpisał mi sprzedawca http://moto.allegro.pl/yamaha-xt-600-su ... 57121.html
"witam.ta puszka to zbiera olej ktory wychodzi z odmy.orginalnie wezyk wchodzil do puszki filtra powietrza, ale zmienilem bo jak sie jezdzi na gumie to zbieralo sie w pojemniku i brudzilo silnik.taki moj patent.

Motorek mi się podoba cena chyba też nie jest przesadzona ale fajnie by było przeczytać jeszcze jakieś opinie.
Pozdrawiam
eXTremalne 600 3tb SM
- Pawlo
- Moderator
- Motocykl: Było TT600S
Jest KTM 690 Duke & 1290 - Lokalizacja: Wrocław
Odnośnie ceny, nie wiem dlaczego, ale z tego co widzę ceny poszły do góry, a już masakrycznie mało jest Yamaszek TT. Na chwilę obecną niby jest to dobra cena, ale mi udało się kupić moją TT w środku sezonu za taką samą kwotę w b. dobrym stanie, no może słabszym wizualnie, ale za to z lepszą zawiechą i kilka kg lżejszą. Jeśli masz parcie na XT to bier, ale to tyle co można powiedzieć po zdjęciach i nie zdziw się jak na żywo stan moto będzie agonalny 

- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Jak właściciel lubi na gumie krecić to zwróc uwagę na stan łańcucha ,zębatek, gum na wybieraku ,tylnego zawiasu , oprucz tego przednie lagi lubią dostawać po kulach ,no i skrzynka (tyle ze ciężko zdiagnozować).
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,