Lagi ttr 600
-
- Lubiący błoto
- Motocykl: TTR 600
Lagi ttr 600
Przeszukałem forum ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłem. Jaka jest długość lag przednich w ttr 600 2001 rok? Ja mam 2003 rok i mam długość całkowita Ok 97 i myśle przełożyć lagi od roku 2001.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: XT600Z Tenere 3AJ, Husqvarna TE610ie
- Kontakt:
Re: Lagi ttr 600
Przełożyć w jakim celu? TTR to TTR, tak mi się wydaje. Porównywałeś numeru OEM części?
-
- Lubiący błoto
Juz jestem po przelozeniu lag przednich, moje oryginalne z 2003 roku mialy 97 cm dlugosc calkowita, natomiast zakupilem i przelozylem od 2001 rok i dlugosc calkowita ich to 103 cm. Dodatkowo zmienilem tylny amor na ohlinsa gazowego co poskutkowalo ze motor mocno poszedl do gory i takiego efektu oczekiwalem. Moze to subiektywne zdanie ale jazda na tym zawieszeniu wydaje mi sie byc o niebo lepsza niz na zawieszeniu od 2003 rok.
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
Masz TT600R, czy TT600RE (rozrusznik elektryczny)?
-
- Lubiący błoto
z rozrusznikiem elektrycznym, ale jak starczy mi czasu to kiedys załoze kopniak
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Jak dla mnie strasznie płytko potraktowałeś temat - az jestem zdziwiony ze nie dostrzegłeś po takim swapie innych różnic po za długością .pandw pisze:Juz jestem po przelozeniu lag przednich, moje oryginalne z 2003 roku mialy 97 cm dlugosc calkowita, natomiast zakupilem i przelozylem od 2001 rok i dlugosc calkowita ich to 103 cm. Dodatkowo zmienilem tylny amor na ohlinsa gazowego co poskutkowalo ze motor mocno poszedl do gory i takiego efektu oczekiwalem. Moze to subiektywne zdanie ale jazda na tym zawieszeniu wydaje mi sie byc o niebo lepsza niz na zawieszeniu od 2003 rok.
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.
אני לא צריך עזרה קומית,
- ArturS
- Prawdziwy Endurzysta
- Kontakt:
W takim razie masz TT600RE, a nie TT600R. To CAŁKOWICIE inny motocykl jeśli chodzi o zawieszenie. Równie dobrze mogłeś zapytać o długość lag w hondzie shadow twierdząc, że masz TT600Rpandw pisze:z rozrusznikiem elektrycznym, ale jak starczy mi czasu to kiedys załoze kopniak
-
- Lubiący błoto
Gacek a jakich różnic powinienem jeszcze się doszukać poza długością i dużo lepszym komfortem jazdy (co zaznaczyłem w poście) czy oczekujesz ze motor zacznie latać po takiej zmianie? A może "strasznie płytko" przeczytałeś mój post??Gacek pisze:Jak dla mnie strasznie płytko potraktowałeś temat - az jestem zdziwiony ze nie dostrzegłeś po takim swapie innych różnic po za długością .pandw pisze:Juz jestem po przelozeniu lag przednich, moje oryginalne z 2003 roku mialy 97 cm dlugosc calkowita, natomiast zakupilem i przelozylem od 2001 rok i dlugosc calkowita ich to 103 cm. Dodatkowo zmienilem tylny amor na ohlinsa gazowego co poskutkowalo ze motor mocno poszedl do gory i takiego efektu oczekiwalem. Moze to subiektywne zdanie ale jazda na tym zawieszeniu wydaje mi sie byc o niebo lepsza niz na zawieszeniu od 2003 rok.
-
- Lubiący błoto
Zdaje sobie sprawę ze mam tt600re i wydaje mi się ze w poście nigdzie nie twierdziłem ze mam tt600r? Dodatkowo nie ma znaczenia jaki ja mam motor bo równie dobrze mogę mieć Hondę shadow, moje pytanie było konkretnie o długość lag w tt600r wiec sadze ze błędu nie popełniłem??ArturS pisze:W takim razie masz TT600RE, a nie TT600R. To CAŁKOWICIE inny motocykl jeśli chodzi o zawieszenie. Równie dobrze mogłeś zapytać o długość lag w hondzie shadow twierdząc, że masz TT600Rpandw pisze:z rozrusznikiem elektrycznym, ale jak starczy mi czasu to kiedys załoze kopniak
Takie mało spostrzeżenie ze Panowie może warto odpisywać na temat forum żeby go nie zaśmiecać a nie pisać jakieś kąśliwe uwagi? Nawet gdybym się pomylił to chyba nie traktujecie mnie jak człowieka nieomylnego?
- Gacek
- Prawdziwy Endurzysta
- Motocykl: Yamha xt 600 3tb 1994
Liczyłem na to ze oprócz" Ctrl/c - Ctrl/v" dodasz coś sensownego - a może to jeszcze za szybko ? aby oczekiwać na takie wywody z twojej strony ? .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך עזרה קומית,