KamilTT600 pisze:O widzę kolejny pomysł który mnie ciekawi
Jak już zrobisz wirka na tych nowych klameczkach podaj relacje czy wygodnie jakie +/-
Też chcę przerobić tak klameczki.
Pojeździłem już trochę i dobrze mi się jeździ na tych klamkach, nie mam problemu z wciśnięciem sprzęgła, może to kwestia wyregulowania, w każdym bądź razie mnie się jeździ dobrze W dodatku podczas gleby się nie złamią bo nie wystają, a co do minusów to jest ich według mnie brak
mazi pisze:Te gmole to potrzebne jak łysemu grzebień...
Są to niech są. Mnie nie przeszkadzają. Poza tym widac ze są oryginalne, a nie widzialem nigdy takich na sprzedaż ani tez xt ktory mial zalozone, wiec xt zyskuje na wartosci dla osob ktore znają temat
Nie są oryginalne. Jakaś domorosła rzeźba, która może więcej szkód wyrządzić jak z niej pożytku.
Wygląda,że jednak takie gmole wychodziły jako akcesoryjne.Identyczne znalazłem w sieci.Też zamontowane w modelu 43F.
Dawno nic się nie działo, dawno nic się tu nie działo, więc tak jak wcześniej było w planach, odświeżam ster, kierownica najprawdopodobniej wróci jutro z malowania, klamkami zajmę się w przyszłym tygodniu, a dodatki już czekają
Ja cały czas się zastanawiam jak to robicie k3nd ze wasze sprzęty nie noszą wizualnie na sobie śladu błota terenu :.
Ja sobie normalnie już dawno odpuściłem każdorazowe mycie po wypadzie bo to bezsens. nie nadążył bym tego wszystkiego smarować a i tak myjka nie jest w stanie wypłukać syfu z pod plastików instalacji ,o całej reszcie nawet nie wspominam .
אני לא צריך אמונה עיוורת,
אני לא צריך עזרה קומית,
אני לא צריך להסתכל על הפצעים,
אני לא צריך את ישוע המשיח סופרסטאר,
אני לא צריך טלוויזיה ביום ראשון,
אתה יכול להיות בטוח, אני לא צריך דת.